Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Sör, vagy bor jobb ha magas a...

Sör, vagy bor jobb ha magas a vérnyomásom?

Figyelt kérdés

Esténként megiszok 1,5-2 dl jó féle házipálinkát! utána leküldöm 2-3-4 söröcskével. jobb alternatíva, ha inkább borral (fröccsben) kísérnem le?

száraz borral. vörös, vagy fehér legyen? abból is elszokott menni 0,5-0,7 liter szódával.(magas vérnyomásom is van). piálás abbahagyása nem opció!

2022. okt. 21. 22:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Eszerint szenvedélybetegség az kb nincs? Az addiktológia komplett léte egy tévedésen alapul?
2022. okt. 22. 16:16
 12/16 anonim ***** válasza:

Természetesen létezik, ezt egy szóval nem mondtam. De azt se vitathatod hogy akarat is kell ahhoz hogy leszokjon valaki. Az elsö lépés a felismerés, utána jön az elhatározás hogy leszokik. De vannak olyan emberek akik tisztában vannak azzal hogy nem jo az amit csinál de ettöl függetlenül ugyan úgy csinálja tovább, mert egyszerübb mint végigszenvedni azt hogy leszokik.

Na az ilyeneknek nincs akaratereje, és az ilyen embereket nem tudom sajnálni. Lehet durva vagyok, de ez van.

Az más dolog, ha megprobálja, ha próbál küzdeni ellene. Öket támogatni kell, segiteni hogy valahogy túl jusson a nehezén. De végsösoron mindenki maga dönti el hogy mit iszik, eszik, szív stb.

Ha nincs meg az akarat erö csinálhat bárki bármit nem fog leszokni. El lehet küldeni elvonóra hogy aztán ha kijön az ember ugyan ugy visszaszokjon. Sok ilyen van sajnos.

Persze az élet nehéz tud lenni, de se az alkohol, se a cigi, se a drogok nem fogják jobbá tenni.

2022. okt. 22. 17:40
 13/16 anonim ***** válasza:

Beírtad a címszavak közé, hogy alkoholizmus.

Tehát foglalkozol a kérdéssel.....

Inkább annak nyiss kérdéseket.

Kérdésre válaszolva: egyformán rossz mindkettő.

2022. okt. 22. 23:23
 14/16 anonim ***** válasza:
#12 szerintem néha olvasgasd is, amit tanítani próbálsz itt nekünk, mert ez így csak arra jó, hogy az ember a fejét fogja végig. Aranyos rész- és féligazság, hogy kellő akarattal megy. De most komolyan, azért olyan nehéz annyi embernek, köztük egész komoly koponyáknak is, mert kevés az akaraterő? Azért esik vissza rengetegszer, aki full felfogta a helyzetet, mert kevés az akaraterő? Nem lehet, hogy a valóság ennél "kicsit" komplexebb?
2022. okt. 22. 23:39
 15/16 A kérdező kommentje:
Nincs szándékomba leszokni, szeretem az alkoholt,csupán annyi volt a kérdés, hogy "kezeletlen" magas vérnyomás esetén, a sör, vagy a bor kevésbé ártalmas? a pálinka marad fix pont.
2022. okt. 23. 08:06
 16/16 anonim ***** válasza:

15 (kérdező)

Amilyen mennyiségben Te alkoholt iszol, ott nincs nagy különbség.

Ha az egyik jobb is, akkor 10 helyett mondjuk csak 7 évvel rövidíted meg az életedet.

De találtam Neked egy cikket. Ezt fusd át.

A fekete szőlő héjában levő antioxidánsok miatt talán a vörösbor a jobb.

DEEE! Maximum napi 2-3 dl mennyiségben.

Amennyit Te megiszol, az arra jó Neked, hogy bekábultan éled a napjaidat.

Nem veszel tudomást a való világról.

A vérnyomásodat tuti kicsinálja.

[link]

2022. okt. 23. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!