Körülmetélés utáni regeneráció során ez normális? (bővebben ld. lent)
Sziasztok!
38 éves vagyok, egészségügyi okokból (rég óta fennálló és semmitől nem múló balanoposthitis) orvosi tanácsra metéltek 4 napja. Sok tanácsot nem mondott a doki, csak hogy napi egy betadine-os kötéscsere, víz 2 napig ne érje és hogy a teljes gyógyulás kb 1.5-2 hónap (erősen egyénfüggő). Sajnos sokszor megy pisi a kötésre úgyhogy inkább napi 2-3-szor cserélem. Így 4 nap után nagyon csúnya alul a fitymafék körüli rész. Több kisebb bumszli van ott - gondolom ott varrtak több öltéssel - , eléggé érzékeny (ha picit hozzáér a nadrág már felszisszenek) . Mennyi idő kb míg ez lelohad? Meddig kell kötögetni? Sajna nagyon nehéz a dokit elérnem, de annyit sikerült belőle még kiszednem hogy a vérzésen és gennyezésen kívül minden normális. Tegnap (tehát 3. nap) sajna kötéscserénél volt egy pici vérpötty is felül (lehet a kötés lehúzásától, ugyanis sajnos mindig raragad nagyon, 15-20 percig elbíbelődöm vele). Összefoglalva:kb mikor lesz ez olyan állapotban hogy nem ilyen ocsormányos a duzzanat meg érzékeny, amikor már nem fáj ennyire? (az esztétikai része kevésbé érdekel per pillanat, ha 2 hónap akkor annyi, csak tudjak mellette rendes életet élni)
Buék!
Az ödéma - lekopogom - már nem nagyon jön elő. Kb nyáron lehetett hogy utoljára bedagadt. De érzésre sokszor van hogy azt hiszem megint bedurrant mert fáj, feszül a vágás helye. Viszont a makk kipirosodása továbbra is fennáll, de az is hullámzó. Van hogy hetekig tünetmentes vagyok, aztán egyik napról a másikra kipirosodik. De már nem megyek vele orvoshoz, tucatnyinál jártam (urológus, bőrgyógyász stb) meg egy valag pénzt ráköltöttem, de fingjuk nincs. 3 éve jött elő, 2x műtöttek (az első műtét is már bő 2 éve volt), megtanultam vele együtt élni. De életem legnagyobb hibája volt ez az öncsonkítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!