Körülmetélés utáni regeneráció során ez normális?
(bővebben ld. lent)
Figyelt kérdés
Sziasztok!
38 éves vagyok, egészségügyi okokból (rég óta fennálló és semmitől nem múló balanoposthitis) orvosi tanácsra metéltek 4 napja. Sok tanácsot nem mondott a doki, csak hogy napi egy betadine-os kötéscsere, víz 2 napig ne érje és hogy a teljes gyógyulás kb 1.5-2 hónap (erősen egyénfüggő). Sajnos sokszor megy pisi a kötésre úgyhogy inkább napi 2-3-szor cserélem. Így 4 nap után nagyon csúnya alul a fitymafék körüli rész. Több kisebb bumszli van ott - gondolom ott varrtak több öltéssel - , eléggé érzékeny (ha picit hozzáér a nadrág már felszisszenek) . Mennyi idő kb míg ez lelohad? Meddig kell kötögetni? Sajna nagyon nehéz a dokit elérnem, de annyit sikerült belőle még kiszednem hogy a vérzésen és gennyezésen kívül minden normális. Tegnap (tehát 3. nap) sajna kötéscserénél volt egy pici vérpötty is felül (lehet a kötés lehúzásától, ugyanis sajnos mindig raragad nagyon, 15-20 percig elbíbelődöm vele). Összefoglalva:kb mikor lesz ez olyan állapotban hogy nem ilyen ocsormányos a duzzanat meg érzékeny, amikor már nem fáj ennyire? (az esztétikai része kevésbé érdekel per pillanat, ha 2 hónap akkor annyi, csak tudjak mellette rendes életet élni)
Idővel hozzá fog szokni a makk a gatyához, pár hónap(3-4) és ugyan az az érzés lesz gatyában, mint amikor még megvolt a fitymád.
Nem azt írtam, hogy ne mosd. A kamillába áztatás gyakorlatilag mosás, meg a kamilla nyugtatja a bőrt, gyulladáscsökkentő hatása is van. Nekem ezt javasolta a doki.
A varratokra figyel, hogy ne maradjanak bent 25 napnál tovább.
2022. okt. 31. 20:42
12/31 A kérdező kommentje:
Azok nagy része bent van. Doki azt mondta kb 1 hét, sok helyen 2-t írnak, én most járok pont annyinál de úgy saccra a 80%-a tuti bent van még. Azt sem tudom hogy ez most felszívódó vagy milyen? Zárójelentésben az van hogy olyan, de az nekem csak vmi sablon szövegnek tűnik, doki azt mondta hogy egy hét után kb kezd kipotyogni, erre határozottan emlékszem. Ha minden jól megy egy hét múlva (akkor leszek 3 héttel műtét után) elmegyek kontrollra - ha sikerül elérni a rendelőt és időpontot is kapok -, aztán majd elmondja hogy normális ütemben gyógyulok-e. Én a 2 hét alatt csak minimális javulást látok (távozott egy kevés varrat, talán picit kisebb a duzzanat és fürdésnél sem kényelmetlen ha víz éri), ha ez ilyen ütemben gyógyul akkor ez még hónapok kétdése. Csak engem azzal húztak be a csőbe előtte hogy 1.5-2 hónap alatt teljes gyógyulás, és ebben már az esztétikai része is benne van. :(
2022. okt. 31. 21:33
13/31 anonim válasza:
Én a helyeden telefonálás helyett bemennék megmutatni és vegyék ki a varratokat. Nem akarlak riogatni, de remélem nem lesz ilyen vasúti sín jellegű heged a varróanyag miatt. Ha ki is szedik, akkor szilikonos sebkezelő gél sokat javithat az esztétikai eredményen.
2022. nov. 1. 09:10
14/31 anonim válasza:
Áh, hogy esztétikailag is teljesen rendben legyen, hegek kisimúlva stb, simán lehet 1 év is. Ha a varratok sokáig bent vannak, akkor nem fog szépen hegesedni, nem fog teljesen kisimulni.
Manapság felszívódóval csinálják, nekem a 20. napon kezdett potyogni aztán a végén én szedegettem ki magamnak mert még a 25. napon is bent volt a fele.
Az első 2 hétben nem sok változást fogsz látni, de ez teljesen normális, ne aggódj. 4 hét múlva fel fog gyorsulni. A duzzanatnak is idő kell, nekem pl. bal oldalt volt egy nagyobb duzzanat, 4 hónap kellett, hogy teljesen elmúljon.
2022. nov. 1. 09:23
15/31 A kérdező kommentje:
Amúgy ha jönnek ki a varratok az fájhat? Mert ma (16. nap) olyan szinten szúrt néha hogy megőrültem. Ma volt műtét óta a legrosszabb, alapvetően eddig csak érintésre fájt. Mintha random időközönként tűvel szúrkálnák. Gondoltam arra is hogy a műtét óta ma sétáltam először viszonylag nagyobb távot, meg hidegfront is volt amire szokták mondani hogy a műtéti sebeknek nem tesz jót. Esti zuhanynál nem vettem észre hogy kevesebb varrat lenne. (Hétfőn amúgy bemegyek a dokihoz, bár időpontot nem tudtak adni de talán 2 paciens között rá tud nézni)
2022. nov. 2. 21:52
16/31 A kérdező kommentje:
Meg azt nem tudom még hogy meddig kell kötést cserélni, mert doki telefonban egy hete azt mondta hogy bő 2 hét után már nem kell. De egyrészt nem látta, másrészt a varratok még mindig bent vannak. Többen is mondták (és van benne ráció) hogy jobb ha néha szabadon van, gyorsabban gyógyul egy seb általában ha nincs éjjel-nappal légtelenítve.
2022. nov. 3. 20:52
17/31 A kérdező kommentje:
Hétfőn lesz 6 hete hogy műtöttek. 3 hete voltam kontrollon, kivett a doki pár varratot és azt mondta még kb 3 hónap a teljes gyógyulás. Nem tudom azon belül milyen ütemben kéne gyógyulnia, de a duzzanat szerintem csak minimálisan lett kisebb. Ami jobban zavar hogy ugyebár már 3. hete járok kötés nélkül és még mindig nagyon érzékeny, főleg a fitymaféknél meg a makk pereme. Első 2 hétben (kontroll után) terpeszben, pucsítva csoszogtam kb, azóta annyi előrelépés történt hogy reggelente már egész normálisan közlekedem. Nem tudom meddig lesz még ilyen, végülis még bő 2 hónap hátra van ha hinni lehet a dokinak, de azt hittem (mivel műtét előtt még ezt mondták) hogy 1.5 hónappal utána már csak max esztétikailag lesznek gondok. :/
2022. nov. 26. 19:12
18/31 anonim válasza:
A fitymafék gyógyul a leglassabban, szóval normális, hogy ott érzékeny még. Ne aggódj, idő és minden rendben lesz.
2022. nov. 27. 00:11
19/31 anonim válasza:
Kitartás. Több, mint 1 milliárd férfi van körülmetélve a világon, így a tied is meg fog gyógyulni és bevetésre kész lesz.
2022. nov. 28. 11:18
20/31 A kérdező kommentje:
És kb mennyi idő míg a szabadon lévő terület nem lesz ilyen érzékeny, megedződik? Most járok 7 hétnél, ebből 1 hónapja járkálok kötés nélkül. A másik ami zavar hogy ok hogy a makk ki van száradva, azt kenegetem is Lipobase-zel (szárazság elleni cucc), de néha (főleg reggel) a húgycső nyílás is teljesen beszűkül, néha kb mintha "összeforrna". Úgy kell sokszor óvatosan széthúzni pisilés előtt hogy jöjjön és lehetőleg ne 3 irányba. Megkérdezném ezeket a dokitól is ha el lehetne érni telefonon, kontrollra meg csak január végére kaptam időpontot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!