Száraz bőr esetén mit csináljak?
Sziasztok!
Az elmúlt pár napban nagyon beteg voltam, de már jobban vagyok. Antibiotikumot szedtem, kiderult hogy sajna erre is allergiás vagyok, szóval szétroncsolta a bőrömet egy csomó helyen. Tenyér, arc, száj ilyenek. Viszont lent is megsínylettem, ilyenkor ha allergiás vagyok antibiotikumra akkor gombám is szokott lenni. Volt már ilyen, kezeltem elmúlt aztán ennyi. Viszont most azt vettem észre, hogy a gomba mellett iszonyatosan kivan száradva a bőröm, a zacskómon, lágyék tájon, mindenhol. Néhol már hámlik is, plusz a fitymámnál kivan pirosodva és ott nagyon nagyon száraz. Kenem Canestennel a makkomat (mert ugye az is hámlik a gomba miatt) viszont nem tudom hogy a külső helyeket mivel kenhetném. Nem viszket, inkább lágyéktájnál kellemetlen, mert 1 hete borotválkoztam kb és ahogy nő vissza a szőr, kezd szúrni. Tudtok nekem tippeket adni hogy mivel tudnám megszűntetni a szárazságot?
Köszi
-igyál sok vizet
-ne fürödj csak naponta 1x bőrkímélő tusfürdővel, értsd pl babáknak való mindenmentes szappan, vagy szenzitív tusfürdő szintén “mindenmentes” (parabén, szinezék, szilikon, sodium laureth sulfat, stb mentes legyen!)
-kend magad szintén mindenmentes testápolóval fürdés után
Az elsö hsz jót ír, próbáld ki az DM ben kapható Alverde márkát. Nekem a börgyógyász ajánlotta anno, van ultra szenzitív tusfürdője a márkának, az kb ilyen minden mentes, illata sincs. Plusz eseteleg hasunálhatsz körmpvirág kérmet, elvileg annak is van egy kis gomba ölö hatása, viszont abból vannak olyanok amik nagyon zsirosak, már már vazelin szerüek, azt én pl nem szeretem.
De lehet egy bórgyogyászt nem ártana felkeresned. Az mégiscsak jobban ért hozzá mint mi itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!