Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Van itt olyan, aki fiatal...

Van itt olyan, aki fiatal korban saját akaratából csináltatott körülmetélést?

Figyelt kérdés

22 vagyok most, már több éve foglalkoztat a körülmetélés. Nagyon tetszik a szabad makk érzése, meg kinézetre is. Viszont félek a műtéttől, hogy több hétig nem használhatom a szerszámot, meg, hogy esetleg nem olyan lesz, amilyenre szeretném.

Ha van itt olyan, aki hasonló korú, akár kicsit fiatalabb, idősebb, leírnátok a tapasztalataitokat? Miért döntöttél így? Milyen stílusú lett? Megbántad esetleg, vagy sokkal előbb kellett volna?

(Kérem, aki ellenzi a metélést, ne írjon, nagyon sok ilyen választ olvastam, és nem gondoltam meg magam, most sem tenném. Én ezt szeretném, nem vagyunk egyformák. :-) )

2022. aug. 22. 00:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
58%

#10 Egyiptomban meg olyan nőegylet is van, amelyik a női körülmetélést propagálja - hisz így milyen hatékonyan lehet alázni az ocsmány, szexéhes férfinépet. Nincs számukra szex élvezetből, csakis eszement nőtartási költségért cserébe - ilyen hatalmas előnnyel jár a nők számára, ha megszabadulnak az állatias szexuális késztetéseiktől!

Női agyak számára ez teljesen logikus - nekünk férfiaknak pedig nem mindegy?

2022. aug. 22. 18:49
 12/21 anonim ***** válasza:
55%
A női tényleg marhaság, ebből is csak az látszik, hogy fogalmad sincs..m
2022. aug. 22. 19:03
 13/21 anonim ***** válasza:
74%
#12 - ha neked egy bitang jól jövedelmező magánpraxisod lenne faxműtésre, hát nem azzal töltenéd az estéidet, hogy nyomatnád az összes létező netes fórumon, hogy "A metélés baromira egy faxa dolog!"?
2022. aug. 22. 19:16
 14/21 anonim ***** válasza:
69%
És ha praxis nélkül mondom azt, hogy nincs benne semmi rossz, akkor mi van ?
2022. aug. 22. 19:18
 15/21 anonim ***** válasza:
69%

De ha nekem nem hiszel, tessék, jó olvasást:

[link]

2022. aug. 22. 19:19
 16/21 anonim ***** válasza:
84%

Vita mindig lesz erről. Mindig más akarja eldönteni, hogy mi a jó a másiknak.

Amerikában pl. Kb. 80% az esélye, hogy a fiúgyerekeket már a születésük után rögtön körülmetélik. Ami nincs, az ugye nem is hiányzik nekik. Aztán gyakran úgy nőnek fel, hogy magukról nem is tudják, hogy körül vannak-e metélve vagy mi az a fityma.

Zsidó kisbabáknál ez alap, mert része a csoporthoz tartozásnak.

Araboknál vagy a törököknél ma már a többség a születés után vagy legkésőbb a pubertás előtt csináltatja. Ott elképzelhetetlen, hogy egy vallásos muszlim kilógjon ebből a sorból. Sok magyar hölgy is szeret ilyen metélt farkú urakkal kapcsolatot létesíteni, de utána természetes, hogy a vegyes házasságból született fiúkat is körülmetélik. Néha még a nevelt fiúkat vagy tiniket is ráveszik a rituális tisztaság miatt.

De hosszasan lehetne erről sztorizgatni. A történelemben olykor előfordult, hogy életek, sorsok, karrierek függtek attól, hogy valakinek megvan-e a fitymája.

Pl. etnikai azonosításra használták ezt a testen könnyen megfigyelhető jegyet a muszlim-hindu vagy bosnyák-szerb vagy albán-szerb etnikai konfliktus során. Nyilasok is levetkőztettek férfiakat ilyen célból a háború sötét korszakában.

Pitagorasz is körülmetéltette magát, hogy Egyiptomban tanulhasson.

Bem apó is így járt számos magyarral, akik Törökországba menekültek 1849-ben. Ott akkor ez státuszszimbólum volt. Csak körülmetélt lehetett védett muszlim állampolgár, tehát ez ilyen egyfajta beikleszkedési feltétel volt.

Na de a történelmi anekdoták után a személyes véleményem. Semmi baj nincs azzal, ha az iskolaorvos ránéz a fityma kérdére. Sok szülő nem tanítja meg a helyes tisztálkodást vagy pisiléskor a hátrahúzást vagy legalább azt elkerülni, hogy ne a fitymája alá pisiljen, ha túllóg a makkon.

A végeredmény szerintem csak akkor lesz jó, ha a doki teljes körülmetélést végez. A lényeg, hogy ernyedten a teljes makk szabadon legyen és ne torlódjon fel a maradék bőr, de erekcióban sem húzza fel a herezacskó bőrét.

Aztán, hogy a makkhoz képest a vágás a karimájához közel vagy távolra (kb. makkhossznyira vagy még feljebb) teszi az már csak azért érdekes, hogy az illető mit is akar. A belső fitymalemez érzékenyebb serdülőkor után a beidegzéssel, de az ott lévő immunsejtek miatt a HIV elleni védelem is gyengül.

Részemről nem bántam meg, de bár már sokkal hamarabb megcsináltattam volna vagy a szüleim kérték volna. Rövid fékkel, enyhe fitymaszűkülettel és fitymatúltengéssel szenvedtem. A műtét picit félelmetes volt, de tökösen túl lehet élni és túl kellett esni rajta. A gyógyulás elképesztő fájdalmas volt, ezt nincs mit szépíteni. Ám azóta nincs túrósodás vagy beizzadás. Közösüléskor ugyan szárazabb és néha kell sikosìtó, de egy ilyen leírhatatlan érzés, ahogy a makkom terebélyesebbnek tűnik. A feleségem is jobban élvezi az intim együttléteket. Én magam is férfiasabbnak látom, mint aki elért egy más állapotot. Ez nem csak testről szól, hanem a lélekről is.

2022. aug. 23. 01:20
 17/21 anonim ***** válasza:
83%
29 évesen csináltattam meg magánúton, de bár sokkal hamarabb túlestem rajta. Nekem sokkal jobb és könnyebb lett vele az életem, semmi hátrányt nem tapasztaltam.
2022. aug. 23. 10:50
 18/21 anonim ***** válasza:
83%
Én is gondolkozom rajta
2022. aug. 23. 19:25
 19/21 anonim ***** válasza:
81%
Felnőttként metéltek körül, 19 éves voltam.Ha tudom, hogy ilyen jó lesz, akkor hamarabb megcsináltatom.
2022. okt. 5. 20:25
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Megcsináltattad azóta?
2022. nov. 4. 23:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!