Van itt olyan, aki fiatal korban saját akaratából csináltatott körülmetélést?
22 vagyok most, már több éve foglalkoztat a körülmetélés. Nagyon tetszik a szabad makk érzése, meg kinézetre is. Viszont félek a műtéttől, hogy több hétig nem használhatom a szerszámot, meg, hogy esetleg nem olyan lesz, amilyenre szeretném.
Ha van itt olyan, aki hasonló korú, akár kicsit fiatalabb, idősebb, leírnátok a tapasztalataitokat? Miért döntöttél így? Milyen stílusú lett? Megbántad esetleg, vagy sokkal előbb kellett volna?
(Kérem, aki ellenzi a metélést, ne írjon, nagyon sok ilyen választ olvastam, és nem gondoltam meg magam, most sem tenném. Én ezt szeretném, nem vagyunk egyformák. :-) )
#10 Egyiptomban meg olyan nőegylet is van, amelyik a női körülmetélést propagálja - hisz így milyen hatékonyan lehet alázni az ocsmány, szexéhes férfinépet. Nincs számukra szex élvezetből, csakis eszement nőtartási költségért cserébe - ilyen hatalmas előnnyel jár a nők számára, ha megszabadulnak az állatias szexuális késztetéseiktől!
Női agyak számára ez teljesen logikus - nekünk férfiaknak pedig nem mindegy?
Vita mindig lesz erről. Mindig más akarja eldönteni, hogy mi a jó a másiknak.
Amerikában pl. Kb. 80% az esélye, hogy a fiúgyerekeket már a születésük után rögtön körülmetélik. Ami nincs, az ugye nem is hiányzik nekik. Aztán gyakran úgy nőnek fel, hogy magukról nem is tudják, hogy körül vannak-e metélve vagy mi az a fityma.
Zsidó kisbabáknál ez alap, mert része a csoporthoz tartozásnak.
Araboknál vagy a törököknél ma már a többség a születés után vagy legkésőbb a pubertás előtt csináltatja. Ott elképzelhetetlen, hogy egy vallásos muszlim kilógjon ebből a sorból. Sok magyar hölgy is szeret ilyen metélt farkú urakkal kapcsolatot létesíteni, de utána természetes, hogy a vegyes házasságból született fiúkat is körülmetélik. Néha még a nevelt fiúkat vagy tiniket is ráveszik a rituális tisztaság miatt.
De hosszasan lehetne erről sztorizgatni. A történelemben olykor előfordult, hogy életek, sorsok, karrierek függtek attól, hogy valakinek megvan-e a fitymája.
Pl. etnikai azonosításra használták ezt a testen könnyen megfigyelhető jegyet a muszlim-hindu vagy bosnyák-szerb vagy albán-szerb etnikai konfliktus során. Nyilasok is levetkőztettek férfiakat ilyen célból a háború sötét korszakában.
Pitagorasz is körülmetéltette magát, hogy Egyiptomban tanulhasson.
Bem apó is így járt számos magyarral, akik Törökországba menekültek 1849-ben. Ott akkor ez státuszszimbólum volt. Csak körülmetélt lehetett védett muszlim állampolgár, tehát ez ilyen egyfajta beikleszkedési feltétel volt.
Na de a történelmi anekdoták után a személyes véleményem. Semmi baj nincs azzal, ha az iskolaorvos ránéz a fityma kérdére. Sok szülő nem tanítja meg a helyes tisztálkodást vagy pisiléskor a hátrahúzást vagy legalább azt elkerülni, hogy ne a fitymája alá pisiljen, ha túllóg a makkon.
A végeredmény szerintem csak akkor lesz jó, ha a doki teljes körülmetélést végez. A lényeg, hogy ernyedten a teljes makk szabadon legyen és ne torlódjon fel a maradék bőr, de erekcióban sem húzza fel a herezacskó bőrét.
Aztán, hogy a makkhoz képest a vágás a karimájához közel vagy távolra (kb. makkhossznyira vagy még feljebb) teszi az már csak azért érdekes, hogy az illető mit is akar. A belső fitymalemez érzékenyebb serdülőkor után a beidegzéssel, de az ott lévő immunsejtek miatt a HIV elleni védelem is gyengül.
Részemről nem bántam meg, de bár már sokkal hamarabb megcsináltattam volna vagy a szüleim kérték volna. Rövid fékkel, enyhe fitymaszűkülettel és fitymatúltengéssel szenvedtem. A műtét picit félelmetes volt, de tökösen túl lehet élni és túl kellett esni rajta. A gyógyulás elképesztő fájdalmas volt, ezt nincs mit szépíteni. Ám azóta nincs túrósodás vagy beizzadás. Közösüléskor ugyan szárazabb és néha kell sikosìtó, de egy ilyen leírhatatlan érzés, ahogy a makkom terebélyesebbnek tűnik. A feleségem is jobban élvezi az intim együttléteket. Én magam is férfiasabbnak látom, mint aki elért egy más állapotot. Ez nem csak testről szól, hanem a lélekről is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!