Fülzúgás? Netán az agyam csinálja?
18 éves vagyok, fülzúgásban szenvedek.
Nagyon érzékenyek a füleim, pár napja a TV zaját hallom a fejemben, még akkor is, amikor ki van kapcsolva.
Szerintetek az agyam játéka ez? Tinnitus?
Előfordulhat, hogy tinnitus.
Érdemes volna beutalót kérni a háziorvostól fül-orr-gégészetre.
Egyik munkahelyemhez kértek ilyen vizsgálatot.
Mindenesetre, jobb ha kivizsgáltatod.
Akármi lehet a hátterében.
Nem a TV zaját hallod, hanem olyan frekvenciát vélsz hallani, ami hasonlít a CRT TV-k "zúgásához".
Ezt mondd el majd a vizsgáló orvosnak (bár nálam magasról leszrta). Velem azután kezdett érdemben foglalkozni a fülorrgégész, miután kiderült, hogy a hallásom az audiogram szerint tök jó. Addig kapásból olyanokkal vádolt, hogy tuti koncertekre járok meg ilyenek...
A végére hagyta a nagyágyút: biztos stresszes a munkahelyem.
Aztán beadta a derekát és érdemi vizsgálatokra küldött. Mind negatív.
Előre megmondom, hogy NOOTROPIL lesz a célgyógyszer, amivel majd kezelni akarnak (ha nincs látható bajod). Én megkérdeztem, hogy mennyiben valószínű, hogy használ, aztán azt mondta a doki, hogy vagy igen, vagy nem. Nem kértem.
Az még fontos, hogy a fülzúgással minél előbb orvoshoz kell menni, mert bármelyik fajtája is áll fenn nálad, annál nagyobb a "gyógyulás" esélye minél hamarabb kivizsgálják. Általábna azt mondják, hogy 1-2-3 hónapon túl már biztos veled marad a leg több esetben (ha nincs kézzel fogható magyarázat rá).
3: Mondom, ez helyzet függő. De alapból azt kell, hogy mondjam: nem késő! Csak menj el és vizsgáltasd ki.
Ha kérdezik, mondd el, hogy pontosan mióta zúg, mert az is sokat segíthet leszűkíteni a baj forrását. Kitartást! (És egy jó tanács: próbálj meg ne stresszelni rajta, mert csak idegesítőbb lesz a dolog ;)
Ennek a betegségnek z okát megtalálni nagyon nehéz.De az egész világon igy van ez.Nagyon sok oka lehet ennek a háttérben,aztán ezeket szétválogatni nem egyszerű dolog.22 éves koromban nálam is a tv miatt figyeltem oda.Azóta letelt több ,mint 40 év,nagyon sok vizsgálattal,gyógyszer kisérletezésekkel.
Aztán az egyik orvos kimondta,tanuljak meg vele együtt élni.
Remélem nálad ez nem így lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!