Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Nem indokolt műteni a varicoce...

Nem indokolt műteni a varicocelémet. De engem mentálisan nagyon zavar. Tényleg semmi értelme nem lenne a műtétnek?

Figyelt kérdés

A 3. fokú baloldali varicocelém semmilyen panaszt nem okoz, a spermaképem kifejezetten jó. Több orvosnál is voltam, egyikük sem tartja indokoltnak a műtétet - teljesen logikusan, mivel hogy semmilyen bajt nem csinál.

De engem mégis zavar, hogy pont ott a herémnél valami nem úgy működik, mint ahogy kéne neki. Ha a lábamban vagy a hasamban lenne valami kis rendellenesség, hát kit érdekel?! De pont a herémnél. Durva, nagy, szemmel látható kitágult vénák vannak, nem úgy folyik a vér a herémbe, ahogy kéne. Pang. Nem kap megfelelő vérellátást a herém, romlik a működése.

Ha egy egyszerű, minimális kockázattal járó műtéttel meg lehetne oldani, miért nem oldják meg?

Értem, hogy én gondolom túl. Értem, hogy esetemben nem probléma a varococele.

De ha tényleg ennyire egyszerű lenne megoldani és jobban, egészségesebben működne tőle a herém, akkor miért nem érdemes megcsinálni?

Nagyon zavar ez engem fejben. Így nem érzem, hogy teljesen egészséges lennék.

Nem két perce stresszel, hanem évek óta bennem van, és néha feljön és tényleg kínlódok miatta.

Értem, hogy én gondolom túl. De akkor sem tudok mit csinálni.

Ti mit tanácsolnátok?

20f

2022. máj. 31. 11:04
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Naigen, ez is bosszant, hogy ha ez csak rosszabb lesz, akkor miért nem lehet rajta túllenni gyorsan.
2022. máj. 31. 15:31
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
10# De, van fogalmam róla, mibe kerül magánban egy műtét vagy egy vizsgálat. Viszont a kérdező anyagi helyzetéről nincs fogalmam, van, aki ezt megengedheti magának. (8-as voltam.) Állami betegellátásban konkrétan semmi esélye a műtétre, ha már a harmadik orvos mondja azt neki, hogy nem kell. Más kérdés, hogy a közegészségügyben is vehetnék a fáradságot normálisan elmagyarázni az okát.
2022. jún. 1. 12:49
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
a műtét mindig kockázattal jár. ha azt mondják, nem kell műteni, akkor ne műttesd meg.
2022. jún. 1. 14:02
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
#3 kivéve ha elcseszik mert akkor a heréd ondjuk tönkremegy, kapsz vmi fertőzést a kórházban, évekig fáj a heréd a műtét miatt és társai. ha nem okoz gondot, akkor inkább ne nyúljanak hozzá.
2022. jún. 1. 14:04
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

#11 nem lesz rosszabb

olvass utána

2022. jún. 1. 14:06
 16/36 A kérdező kommentje:

Utánaolvastam jó sokat, ezért is gondolom, hogy rosszabb lesz. Ha kutatásokat olvasol, ahol dokumentálva vannak az eredmények, kb. biztosra vehető, hogy egyre csak rosszabbodik. Ezen kívül a dokik is mondták, hogy ez max csak romlik, javulni biztos nem fog.

De 13, 14: jogos az érvelés teljesen, ezért érthető az orvosok álláspontja.

Más kérdést, hogy régen minden varicocelét műtöttek, csak változott az orvosi gyakorlat.

2022. jún. 1. 15:12
 17/36 anonim ***** válasza:

Ha minden orvos ugyanazt mondja, akkor tuti nem kell műteni.

Én még sose jártam úgy, hogy egyáltalán két orvos ugyanazt mondta volna. Mindig mást mondanak. Szóval, ha ennyire nagy az egyetértés, akkor hidd el.

2022. jún. 2. 09:27
 18/36 A kérdező kommentje:

Tudom, értem, hogy nem kell, elhiszem nekik.

Csak nem-e lenne még jobb, ha műtenék. Aztán soha semmi többet nem kéne vele foglalkozni.

De jó lenne! :/

2022. jún. 2. 11:22
 19/36 anonim ***** válasza:
Miért, most mit kell vele foglalkozni?
2022. jún. 2. 12:05
 20/36 A kérdező kommentje:

Ha nem gondolnám túl, nem kéne.

Csak zavar, mint ahogy azt a kérdésben leírtam. :/

2022. jún. 2. 12:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!