Urológus tapasztalatok?
Én ezeket mind megértem, csak sajnos nem az a tapasztalat, hogy 3 hét alatt megszűnnek a panaszok általában. A merevedési elégtelenség pedig az esetek döntő-döntő többségében nem gyógyítható, csak kezelhető, ez alól gyakorlatilag csak a tisztán pszichés esetek és néhány krónikus prosztatagyulladással küzdő férfi jelent kivételt, de távolról sem mindenki közülük sem és sokszor ehhez náluk is hosszabb kezelés szükséges. Az, hogy vizsgáljuk ki a merevedési zavart (nagylaborra, hormonvizsgálatra tényleg el kell menni, ill. bizonyos esetekben kardiológiára) és gyógyítsuk meg, szép gondolat és sokan szeretnék ha ez így lenne, de a mindennapi realitás (mint írtam néhány kivétellel) nem ez. Plusz általában az akár átmeneti (a szerencsésebbeknél) gyógyszeres kezelés jobbat tesz a férfi önbizalmának, mint várakozni (pláne, hogy mint írtam legtöbbször nincs mire várni, úgy is tartós problémával áll szemben a döntő többség).
Az antibiotikum terápia tenyésztés nélkül megosztó téma, inkább ellene vagyok én is, de a szakma egy része (talán többsége?) megpróbál egy 2 hetes AB kezelést még negatív tenyésztés esetén is. A tapasztalatok szerint ez nem gyógyítja meg a betegeket, de a betegek 50%-nak enyhülnek tőle a panaszai enyhe-mérsékelt mértékben. Az ondó tenyésztés teljesen felesleges és sokszor tévútra vivő diagnosztikai vizsgálat, mivel a minta rengeteg módon szennyeződhet és így gyakran felesleges AB kúrák követik a pozitív ondó tenyészt, amivel akár rontani is lehet a helyzeten (fluorokinolonok mellékhatásai).
#11 Jól gondolom, hogy urológus vagy? Ha igen, akkor megkérdezhetem, hogy mik a tapasztalataid a gyerekvállalással kapcsolatban prosztatagyulladás esetén?
Amúgy köszönöm a válaszodat, bőven kielégítő, valószínűleg én reagáltam túl a dolgot, de teljesen megviselt a betegség. Fizikailag és mentálisan is. A merevedési zavar nálam abban jelentkezett, hogy volt erekcióm, de inger nélkül gyorsan lelankadtam. Így a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy türelmesek leszünk, egyelőre nem próbálkozunk potencianövelővel. Szerencsére nagyon támogatott a párom, mert ha nem így lett volna, nem biztos, hogy még élnék. Amikor minden fájt és minden rossz volt, a legkisebb gondom a nemi élet volt. Bevallom, annyira el voltam keseredve, hogy hazafelé már a fákat nézegettem, hogy melyiknek hajtok neki, ha nem javul a dolog rövid időn belül. Mert az úgy minden volt, csak élet nem.
Szerintem nem kell aggódnod, mert ez is csak egy szakterület. A szex pedig ha nem is létszükséglet, de része az életnek. Szóval nem kell szégyenkezni, mert naponta néz betegeket és hidd el, nogy neki csak darab-darab. Mármint nem úgy, hiszen vigyázni fog rád és tudása legjavát nyújtani.
Nekem fitymagondjaim voltak. Kettesben voltunk, elmondtam, majd megmutattam a problémát. Megfogdosta, meghúzgálta, megnézegette, aztán már másnapra kaptam is időpontot körülmetélésre végleges megoldásként.
"Női asszisztens mit csinál stb."
A női asszisztens (magyarul asszisztensnő) ül a számítógép előtt, és pötyögi, amit a doki diktál neki a vizsgálat alatt. Ha nem pötyög, akkor pedig diszkréten nézi, ahogy a doki a golyóidat nyomkodja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!