Férfiként akinek fiatalon problémás és fáj a lábfeje (ludtalp, bütyök, kalapácsujj stb), ez nálatok mitől alakult ki?
Sajnos ez részben genetika, részben a rossz cipők az úttest stb.
Lány vagyok, ortopéd orvos mondta ezeket. A lúdtalpbetét mindenképpen hasznos és olyan cipő ami jól tartja a lábat.
Nekem sajnos durva. Rengeteget kell tornáztatni, ami erre is meg lúdtalpra is jó, de igazából az egészséges lábnak sem árt.
A doktornő javaslatára vettem tüskés labdát, bütyök korrigálót és lúdtalpbetét. Youtubeon vannak fent gyakorlatok:hallux valgus-t beütöd és sztem egész jókat kidob.
A műtétet nem javasolta.
Igen, sajnos van.
Cipőből annyit mondott az orvos, hogy ne legyen egyenletes talapzatú mint mondjuk egy Vans tornacipő, hanem picit magasabbról induljon és tömör anyagból legyen a talprész. A bőrből készült cipők elvileg a legjobbak, de rengeteg minden van a neten, sztem nézegesd. Csodát ezektől sem kell várni, de vmennyire könnyít a láb terhein. Kényelmi vagy komfortcipő néven lehet találni kevésbé gyogyi kinézetüeket is :)
2# csak akkor lett problema, mikor eleg kover voltam tinikorban kb.
16-17 evesen mar nem voltam kover, es kb jobb lett, de egy ido utan a cipomon latszik hogy kicsit ferde lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!