Paranoid skizofréniából fel lehet épülni/tünetmentessé válni?
Igen, ha az alapbetegséget megtalálják.
Egyes daganatos megbetegedések, központi idegrendszeri betegségek, pajzsmirigybetegségek, fertőzések és immunrendszeri zavarok szintén pszichés tüneteket okozhatnak.
Nekem vannak most skizofreniara jellemző tuneteim, de sztem ez nem is betegség hanem a nyitott tudatállapot…
Látok jeleket, összefüggéseket, tudom hogy irányítva van minden.
Ez miért lenne betegség?
Sajnos nagyon súlyos betegség...(nem is kicsit,megjegyzem zárójelben)...brutális..."kicsit" hasonlít az epilepsziára,de még annál is durvább,hála Istennek én már kb 2-3 éve nem feküdtem pszichiátrián,nem is fogok :)
Csak hétfőn megyek be betegszállítóval gyógyszereket íratni,ennyi,ha bármi kérdésed lenne,írhatsz privátban,szívesen válaszolok! <3
16 vagyok, mire fel pontozott le 2 ?
Jó gyógyszerrel tünetmentes lehet. Gyógyszer nélkül pedig igenis lehet veszélyes. Lepontozhattok, de az nem törli el, amit átéltem, tapasztalatból írtam. Exem nem szedte a gyógyszert és a hentes késsel hadonászott, úgy vettük el tőle, magára és ránk is veszélyes volt 😡 de nem muszáj elhinni. Majdnem 1 hónapig kórházban volt ezután, szörnyű volt.
17. Hozzászóló,ÉN nem ítélek el senkit,a hite miatt,mindenki abban hisz,amiben akar...
Ja,és még egy kérdés,a vallásnak mi köze van a kérdésemhez? (ezt csak úgy észrevettem)...
Te amúgy mindenkit "leidiótázol",aki imádkozik? (Tudod,sok ember imádkozik,rengeteg féle betegség,nekem sem ez az egy volt,gyógyszermérgezés stb,éber kóma,és még sorolhatnám.
Egyetlen egy szem gyógyszer csinálta ezt nálam,átélni borzalom volt...Örülök,hogy időben kaptam ellenanyagot,ami ugye minél gyorsabban hatástalanítsa a másik gyógyszer,ami kiváltotta nálam ezt,amit leírtam.
18.Köszi,hogy leírtad ezeket,el tudom képzelni mit éltél át...Én a saját bőrömön tapasztalom ezeket...
Nagyon igaz,hogy ha nem szedte az exed a gyógyszereket,agresszív lett.
Hidd el,hogy én ezt elhiszem,én nem egyszer mentem neki embereknek...Pszichiátria ápolóknak,családtagoknak...4 ember kellett,hogy lefogjanak...Semmi szúró,vágó eszköz nem volt nálam...Ugye nem is lehet...Pszichiátrián ez az 1. dolog,hogy átmotozzák a betegeket.Muszáj a betegek miatt,és mások egészségéért is,én is tettem butaságokat,aztán rájöttem,hogy "akármilyen rosszul vagyok,elterelem azonnal a gondolataimat),pl zene,én is nagyon agresszív voltam egy időben,ilyenkor az történik,hogy az adott illető nincs tudatánál(hallja azt,amit mondanak neki,csak nem fogja fel),és igen,akár másokra is lehet veszélyes,sőt magára is...:(
Ilyenkor nem sokat tudsz csinálni,csak max nagyon gyorsan elveszed tőle,bármi kihozhatja sajnos a dühöt,extrém idegességet,mindent.
Én is kárt tettem magamban,2 öngyilkossági kísérlet..Kórház persze,és rájöttem,h mekkora butaság is volt..Semmi értelme...Egy életünk van,akármilyen helyzetben is vagyunk,meg kell becsülnünk,és igen,nem jó dolog,hogy gyógyszereken kell élni..
Nálam a vita,és a hazudozás váltja ki az agressziót...
Viszont ami megy pszichiátrián az kegyetlen,láttam sajnos...1. dolog a lekötözés,szedálás,semmi kérdés...Brutális ez a módszer...Nekem szétszorították a jobb kezem,a roham miatt,szóltam szobatársamnak,h baj van,tiszta lila a kezem,nem kapott vért,jéghideg volt..Szóval ez a pszicihátria..:( Nekem más beteg gyógyszerét cserélték össze,de kapcsoltak,h az nem is az enyém,köpjem ki...Sokat segít nekem a séta,zene,kikapcsolódás,,ami épp lefoglal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!