Hogyan készüljek az iskolai orvosi vizsgálatra,előre szóltak fiúknál kuki,lányoknál punci ellenőrzés is lesz?
Kicsit izgulok, 18 éves fiúként is rossz dolog megélni.ebben a suliban minden évben van, egészségügyi, megelőzési céllal.
Néha előfordulnak durva sztorik.
Volt aki tart ezektől a vizsgálatoktól?
A "nekünk sem volt soha" nem azt jelenti, hogy sehol sincs.
Szűrővizsgálattal szeretnék megakadályozni, hogy pl. műtét legyen valamilyen elváltozásból, fiúknál például a letapadt bőr miatt.
Ha valahol nem volt, hát nem volt, valahol meg van, mint ahogy nagyon régen általánosban nálunk is volt.
22 igazad van, elrontottam. Helyesen:
Itt lehet elolvasni a rendeletet:
Itt pedig a Védőnői Szakmai Kollégium részletes leírása további vonatkozó szabályozással:
És mivel gyakran felmerülnek a gyerekek jogai is érvként, itt a 2010-es ombusdmani jelentés ezzel kapcsolatban:
És itt van még a Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság állásfoglalása az ombudsmani jelentéssel kapcsolatban:
#21: az ilyen jellegű szűrővizsgálatokat már óvodában és általános iskolában elvégzik, 18 éves korára hatszor ki kell derülnie annak, ha valaki selejt. Nem 18 évesen fogják megnézni, hogy leszállt-e már a heréje, akkor már rég nem releváns dolog. Ha baj van, már tíz évvel előtte kiderül, és orvosolják. Ha pedig egyszer rendben van, azon nincs mit megnézni többet.
A 18 éves korosztálynak már csak az általános felmérés marad (testsúly, magasság, látás)
Sokan írják, hogy nekik nem volt.
Én meg azon csodálkozom, hogy ezen az oldalon hányan kérdeznek rá a fitymaszűkület miatti műtétre, felnőttként.
Nekem 3X volt olyan vizsgálatom + még 16 évesen is megnézettem a dögös gyerekorvos nővel.
23-as Ettől még nem végeznek ilyen vizsgálatot, és nincs is értelme. 18 éves csuklóból elutasíthatja a vizsgálatot, ha a szülő nem teszi meg helyette/mellette, és meg fogja.
Lánynál mit tudnak nézni? Semmit!
Fiúnál csecsemő korban nézik, hogy a 2 here megvan -e, a fityma szűkület is kiderül legkésőbb kisiskolás korban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!