Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Férfiaknak is ugyanúgy ajánlot...

Férfiaknak is ugyanúgy ajánlott lenne évente eljárni rákszűrésre, vagy nekik nem,és ezért nem hangoztatják ezt?

Figyelt kérdés

2021. dec. 21. 21:53
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Nem csak a hpv és méhnyakrákszűrés a lényeg, hanem az ultrahanggal megfigyelhető egyéb elvátlozások is.

Férfiként meg azért egy PSA-mérésre minimum ajánlott menni, az egy sima vérvétel. Apukámnál így derült ki a prosztatarák nagyon korai stádiumban.

2021. dec. 22. 11:52
 22/26 anonim ***** válasza:

21

Igazad lehet; egy hasi uh a nőnek, vagy egy psa nekünk még bevállalható. Viszont azt hallottam, hogy az urológusok általában nem érik be csak a psa-val, és rögtön vizsgálni akarnak.

2021. dec. 22. 12:03
 23/26 anonim ***** válasza:
#23: Mert a vizsgálat az alap protokoll része. A psa-hoz nem feltétlenül kell urológus, nálunk a háziorvosnál is lehet. Egyébként hidd el, a vizsgálat sem árt időnként. Nem véletlenül vagyunk élen a daganatos halálesetek számában. Legtöbbször, ha már tünetek vannak, rosszabb a prognózis.
2021. dec. 22. 13:07
 24/26 anonim ***** válasza:
52%

Férfiként én évente eljárok rákszűrésre. Ennyit meg lehet tenni, hogy időben fel lehessen fedezni bármit. Egyszersem nyúltak fel, ultrahanggal lehet látni a veséktől a prosztatán át a herékig mindent, hogy rendben van e.

A vizsgálat nem megalázó, hiszen magunkért tesszük. Csak fejben csinál gondot magának az ember.

2021. dec. 23. 07:53
 25/26 anonim ***** válasza:

24

Hasi UH-val?

2021. dec. 23. 11:49
 26/26 anonim ***** válasza:
25, igen, kisebb UH fejjel a veséket, heréket, prosztatát is látja. Nem értem, hogy miért kell az embert lepontozni.
2021. dec. 23. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!