Férfiaknak is ugyanúgy ajánlott lenne évente eljárni rákszűrésre, vagy nekik nem,és ezért nem hangoztatják ezt?
A heréket viszonylag egyszerű ellenőrizni, ezt érdemes havonta elvégezni.
A prosztata vizsgálat pedig az urológusok ajánlása alapján 45-50 éves kor felett évente szintén erősen ajánlott. Az időben észlelt megbetegedés jól kezelhető. Továbbá 50 éves kor felett a vastagbélrák szűrés is fontos lenne.
14
Nem az orvos miatt az. A helyzet miatt. Az, hogy ki az orvos, férfi vagy nő, idős, fiatal, stb. az tök mindegy.
16
Jó neked; eltér a tolerancia szintünk. Nekem az ilyesmi "nem fér bele".
18
Ha nincs hpv-d és nem volt a családban mnyrák akkor az esély elenyésző. Az ajánlás 3 év, de a ritkább sem baj, mert az orvosok szerint 8-10 év a kialakulása.
Ez az évente menés a utóbbi években terjedt el.
folyt.
Engem ugyan nem érint, mert férfi vagyok, de urológusnál nem voltam és nem is tervezek menni. A feleségem ugyan így van a nőgyóggyal; tizen éve nem volt, de lehet, hogy régebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!