Az orvos felírt sumetrolim tablettát hugyúti fertőzésre, lehet ettől gombás fertőzésem?
Eléggé hajlamos vagyok a gombás fertőzésre, ha antibiotikumot szedek és összegészében elég rosszul is bírom de már elég rossz érzés, hogy sokat ég a húgycsövem szóval úgy döntöttem, hogy beszedem.
Ha van valami tippetek, hogy hogyan lehet még erősíteni a bélflórát (yoghurton és probiotikumon kívül-(mert attól is valahogy gombás fertőzést kaptam eddig mindig)), akkor szívesen várom.
Valamint... Tudom, elkalandoztam, de hol lehet székletátültetést csinálni Magyarországon és mennyiért?
A probiotikum és a joghurt segíteni fog. Az nem okozhatna gombás fertőzést, mert azok a bélrendszeredben lévő hasznos baktériumtörzsek. Székrekedés esetén gyorsítják, hasmenés esetén lassítják az emésztést, mert a helyes irányba fogják eltolno. Nem lesz szükseg székletátültetesre.
A húgyúti fertőzésre viszont egyáltalán nem használ a probiotikum, mivel nem is választódhat ki a vesén át a hasznos baktérium a vizeletbe. A kettőnek semmi köze egymáshoz, mert más kimeneteli nyílás és ott már nincs is szükség rájuk. Ha gombás fertőzést gyanítasz a nemi szerveden (makk é fityma), akkor beszélni kell a dokival. Addig is Canesten krém és tisztább intimhigénia az általánosan javasolt terápia. Ha a húgycsőből szivárog még valamilyen folyadék az antibiotikum kúra után is, akkor pedig szintén dokihoz kell fordulni.
6-os a Sumetrolim nem csökkenti a gyulladást, nem gyulladáscsökkentő, hanem antibiotikum. Nem hasonlít az Algopyrinhez. Talán abban, hogy mindkettő tabletta. A torokfájás 95%-ban vírustól van, rossz ötlet rá Sumetrolimot szedni. Nem a Sumetrolimtól múlt el, hanem magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!