Az emberek hány százaléka éri meg a nyugdíjt?
A férfiak várható élettartama nagyjából 65 év, tehát a fele sosem lesz nyugdíjas, mivel nem érik el a nyugdíjkorhatárt.
(Ezért is kellene nekik is nyugdíjba menni 40 év meló után, de ez már politika.)
2/3 Ez a várható élettartam. Értem én, hogy mondjuk az ÁTLAG férfiaknál pl. ~72, de engem konkrétan az érdekelne, hogy mennyi férfi hal meg 65 alatt és mennyi felette. Arányaiban 10-ből hányan érik meg a 65+-os életkort.
1/3 Ez a 80%, honnan van?
Szerintem amúgy ez a nyugdíj eléggé elrontott elképzelés. Az emberek jelentős része a nyugdíjbamenése után nagyon gyorsan leépül. Inkább több hónap szabit, meg mittudomén, ovis dadus munkát kéne ajánlani a "nyugdíjasoknak", félállásban vagy ilyesmi.
Utazhat évi 3-4 hónapot, a többiben meg 4-6 órában dolgozzon valamit. Akkora munkaerőhiány van az óvodákban, iskolákban és az eü-ben, hogy elkelne 1-1 takarítónő, dadus vagy valaki, aki hozza-viszi a gyereket. Azt meg mind tudjuk, hogy családban ezek nem mindig működnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!