Tegnapi nap volt teljes körülmetélésem, és segítségre lenne szükségem?
A műtét teljesen rendben zajlott, magánklinikán csináltattam, szerintem lézerrel csinálták, mivel folyamatosan perzselt bőr szag volt és ilye bzzzzz hangokat hallottam végig. Az eleje nagyon fájdalmas volt, amikor a makkomat elkezdte lefertőtleníteni, ezután az injekció után már szerencsére nem éreztem semmit.
Nagyon belett kötözve, de az éjszaka alatt teljesen átázott a vér miatt. Szerencsére semmilyen fájdalmam nem volt, a hajnali merevedéskor sem. A doki azt mondta ma reggel vegyem le a kötést és napi 2x kamillázzam a sebet.
Nagyon nagy szenvedés volt levenni a kötést, előtte kamillába áztattam, hogy felpuhuljon. A makkom jelenleg olyan ultra érzékeny, hogy egyszerűen nem tudok hozzáérni. A kérdésem a következő lenne, hogy helyezzek rá újra kötést vagy maradhat így szabadon? A doki azt mondta nem kell már kötözgetni, de itt az oldalon olvastam olyat, hogy 1 hétig is kötözni kell valakinek. Ha esetleg ezt tanácsoljátok, hogyan csináljam a kötést?
én ezt nem értem barmilyen mütéted van kötéscserére kell jarj egy ilyennel miért nem kell? furak magyarorvosok.
jobbulast
Körülmetélés után volt valakinek, hogy a makk tövében, ahol a megmaradt fitymával találkozik, ahol össze is van varrva, ott egy részén (kb. 1 cm hosszan) a varrásnál a makk felső részének tövénél van egy kis kinövés vagy kifordult, nincs jól levarrva vagy a doki sarjadásnak mondja (St: +A sebvovalban a dorsalis oldalon sarjadás látható.)(elvileg van h így gyógyul meg...) ilyen lágy szövet szerű valami, nem tudom...nem fáj, de elég furán néz ki, és még nem "használom", de ha fogom félek, h útban lesz vagy megsérülhet. Doki azt mondja nem lesz gond, de attól félek csak magát próbálja "menteni"...
Amúgy is 4 hete volt a műtét, és még szinte az összes varrat bent van és a varrat vonalából (fenti részen) kellemetlen szagú válladékozás van még most is kis mértékben. Bár az első pár hétben voltak ennél sokkal rosszabbak is (ödéma, vérzés...), szóval legalább javul azért...még most is áztatom kamillában, meg kötözöm is, a műtét óta már kb egy kilóméter géz ráment :D mit gondoltok? Köszönöm előre is a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!