Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mi miatt lehet ez?

Mi miatt lehet ez?

Figyelt kérdés

Mostanában nagyon különös és furcsa hónaljszagom van. Máskor este lezuhanyoztam.. reggel bekentem magam izzadásgátlóval és még este is annak az illatát éreztem.. Most is ugyan ez a procedúra annyi különbséggel hogy már kb 1-2 óra után ezt a nem is izzadság szagot.. Hanem nem tudom definiálni milyen szagot érzem magamon.. Nem végzek másabb munkát amitől lekéne hogy izzadjak.. és a melegre sem fogható.. de mondjuk ugyan ez a helyzet a széklet szagommal is.. Lehet összefüggés a kettő között? Nagyon idegesítő mert érzékeny vagyok a szagokra és kb így undorodom magamtól.. Fontos számomra nagyon a higiénia és elkeserít hogy büdösnek érzem magam..

27/F

2021. aug. 5. 14:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha nem iktattál be nagy mértékben valami erőteljes szaggal járó dolgot az étrendedbe (pl fokhagyma), akkor betegség, hormonzavar, vagy hormonális változás. Igen, össze függhet a széklet szagával.
2021. aug. 5. 15:17
 2/3 A kérdező kommentje:
Semmi újat és különlegeset nem vezettem be az étkezési szokásomba. Elég későn érő típus úgymond a testem mert mostanában kezdett el úgy igazán szőrösödni a mellkasom és a hasam. Lehet hogy akkor tényleg egy hormonális dolog lenne? Erre van valami gyógyszer vagy ez teljesen normális és majd elmúlik? Nem szeretném a hátralévő életemet úgy leélni hogy napközben magamra fújok egy fél doboz dezodort hogy ne hánnyam el magam magamtól. Holnapra kértem beutalót labor vizsgálatra a háziorvostól. Hátha attól is majd okosabb leszek egy fokkal.
2021. aug. 5. 15:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Egy kis probiotikum vagy élőflórás joghurt segíthet az emésztéseden, hogy a normális bélflóra szaporodjon, ami után a szaga is jobb lehet. Ez függ persze a megevett zöldségektől és a fűszerektől is.

Hónaljra pedig nincs tökéletes gyógymód. Vágd a szőrt rövidre! Nézd meg a pólód anyagát, hogy nem műszálas-e! Válassz érzékeny bőrre való tusfürdőt (pl. Nivea Men), s persze csutakold le magad jobban fürdéskor!

2021. aug. 6. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!