Fitymaszűkület, vagy rövid fitymafék?
Nekem csak szűkület volt, de lassú és rendszeres tágítással és ápolással megoldódott, nem akartam megműttetni
A rövid fékre ("frenulum braeve", ha jól emlékszem) nem tudom hogy van-e házi módszer
Azért kínozza tovább a farkát, mert a kérdező egy szerencsétlen, te tahó barom.
Amennyiben gyűrű látszik, akkor az fitymaszűkület.
Urológiát vagy magán urológust keress fel.
De a fitymaszűkület azt jelenti hogy egyáltalán nem tudott hátrahúzni, mert nagyon szűk.
Másutt ezt írja:
"A makkot fedő bőrrész (fityma) nyílása olyan szűk, hogy az nem húzható hátra."
Akkor ezek szerint csak részleges szűkületed van, mint amilyen nekem is volt (első válaszoló)
Én úgy oldottam meg, hogy minden fürdésnél langyos víz alatt hátrahúztam amennyire engedte, utána pedig este úgy aludtam el, hogy bekentem vékonyan babaolajjal, reggel pedig újra megmostam
A lényeg hogy tartsd tisztán, ne erőltesd, és így egy pár hét alatt nyúlni fog annyit oldalirányban is, hogy merev állapotban átbújjon rajta a makkod: ha már két ujjad befér a lyukba, akkor tudod kicsit húzni oldalirányba (amennyire engedi) és kész
Az egyedüli oka annak, hogy az orvosok a műtétet ajánlják az az, hogy nem bíznak a betegekben hogy tudnál türelmes lenni és megoldani (lehet újra előjönne utána) és neki könnyebb levágatni onnan
Én se akartam ezt, ezért csináltam meg magamnak inkább türelmesen, vagy 2-3 éve nincs semmi bajom a szerszámmal 😄
Köszi, kipróbálom.
:)
Nekem is éppen annyira volt szűk mint a képen: ha megy az angol, akkor érdemes elolvasni amit itt tanácsolnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!