Reggeli merevedés hiányának életmódbeli, lelki, vagy hormonális okai?
Figyelt kérdés
Hosszú ideje csak időnként, inkább csak ha partner mellett ébredek, akkor tapasztalok reggeli merevedést. Ennek ellenére szinte folyamatosan kívánom a szexet, sokáig napi 2-3 alkalommal maszturbáltam, de mivel rossz hatással volt a társas kapcsolataimra (antiszociálissá, már már függővé tett), sok időt elvitt és feltételezhetően nem is tesz jót ilyen sokat csinálni, próbáltam visszaszorítani hogy 1-1 nap kimaradjon, de napi 1-2-szer általában így is igénylem. A merevedéssel nincs problémám sem önkielégítés, sem nővel való aktus során, sokáig bírom. Kapcsolatom több éve nem volt, stresszes, teljesítményorientált életet élek, keveset alszom, időnként szorongás jeleit tapasztalom, a depressziót sem zárnám ki. Egy ideje fokozott hajhullást is észrevettem, és a hajvonalam is elindult, de ha a tesztoszteronszintem magas lenne, akkor a reggeli merevedés is gyakoribb lenne? Általában korán kelek, és nem alszom jól addig sem. Szeretnék változtatni az életmódomon, családi házba költözni és jobban odafigyelni magamra, de a munkám miatt most még nem tudok, viszont ezek a jelek aggasztanak. 32/f2021. ápr. 14. 12:43
1/3 anonim válasza:
Ha alapvetően van merevedésed amikor kell, pl farokveréskor vagy szex esetében, akkor nem gond ha nincs reggeli merevedés. Nem kötelező dolog
2/3 anonim válasza:
Ez a stressz rovására írható. Annak hatására a mellékvese folyamatosan nyomatja a kortizolt (antistressz hormon), amit viszont a máj nem győz lebontani, így nem hagyja érvényesülni a melatonin nevű alváshormont. Az alvás hiánya, és a kortizol okozta gyulladások aztán rányomják a bélyegüket minden egyébre.
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat, főleg 2-esnek, érdekes, és érthető levezetés! Köszi! A fokozott hajhullás is összefügghet ezzel?
2021. ápr. 19. 18:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!