Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Az autizmus össze függhet a...

Az autizmus össze függhet a dadogásomal?

Figyelt kérdés

Atípusos autista vagyok(de épp értelmű)ezt 7 éves koromba diagnosztizálták én úgy érzem azóta rengeteget fejlődtem és teljesen normális embernek érzem magam úgyis viselkedem.

Viszont olyan 5-6 éves koromban kezdtem el dadogni ami a mai napig nem múlt el e mellé hadarni is szoktam de ez a kisebb gond.

Teljesen véletlenszerű a dolog de leginkább akkor dadogok ha nagyon keveset alszok vagy valami extrém nagy stressz helyzet ér.

Van esély, hogy ez valaha elmúlik vagy az autizmusom tünete lehet és ezzel együtt kell éljek?

2021. febr. 8. 17:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem önbizalomhiány is lehet vagy pszichés dolog akár trauma okozta.(stresszel is összefüggésben lehet)
2021. febr. 8. 17:54
 2/5 anonim ***** válasza:

A tudomány még mindig nem ismeri annyira az autizmust, hogy felismerje az efféle kapcsolatokat.

A dadogást gyerekként kell kezelni, felnőttként inkább csak elfogadni lehet. Nem tudom, miért vártatok idáig.

2021. febr. 9. 16:06
 3/5 anonim ***** válasza:
3 as kurvára nem. A dadogás egy fizikai jelenség, a hangszálak összetapadásából ered. Vannak módszerek amikkel ki lehet nyitni a hangszálakat, ezáltal folyékony bezédet elérve. Tapasztalatból mondom
2021. ápr. 14. 17:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Tudnál erre módszereket mondani? Utolsó
2021. ápr. 14. 18:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szakértő, de van egy Demoszthenész nevű szervezet, akik ezzel foglalkoznak, és egy egy éves terápia alatt megtanítanak beszélni. Én is hozzájuk járok most. Szerintem keresd fel őket, mert szakemberek nélkül lehetetlen megtanulni
2021. ápr. 14. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!