Yoshimitcu kérdése:
Napi 1 doboz sör mennyire káros?
Figyelt kérdés
Mostanában minden nap megiszom egy dobozzal. 1 sima 4% ost.2021. jan. 24. 11:21
2/11 anonim válasza:
Remek vízhajtó, vesetisztító hatása van.
3/11 anonim válasza:
Azt mondják, hogy egy átlag 4-5%-os sörből egy 3 deci még az a kategória aminek több a pozitív hatása mint a negatív. Ez fölött már kiegyenlítik egymást a pozitív és negatív hatások a fél liternél meg egyértelműen a negatív hatások érvényesülnek már. Szóval inkább vegyél egy minőségibb 0.33-ast és akkor még jót is teszel magadnak.
4/11 anonim válasza:
Az nem alkoholimus ha néha kicsit felöntesz a garatra.
Alkoholizmus az, ha rendszeresen iszol.
5/11 A kérdező kommentje:
Mostanában rendszeresen minden nap egy doboz. Egy doboznak még nem érzem káros hatásait. 2 dobozzal már észrevehető szaporabb pulzus, ég az arcom.
2021. jan. 24. 11:57
6/11 anonim válasza:
Ritkán egészséges tud lenni, de minden nap azért nem. Az alkohol alapvetően méreg a szervezet számára, és a vese túráztatása sem kifejezetten egészséges.
Alkoholizmusról pedig már abban az esetben is beszélünk, hogyha valaki minden nap 1 doboz sört iszik meg, és ha nem tudná este meginni, akkor vágyna rá, hiszen vágyik az alkoholra.
7/11 A kérdező kommentje:
Akkor kezdek alkoholista lenni, minden nap iszok egyet, nem az hogy vágyom rá, de jól esik ahogy ellazìt.
2021. jan. 24. 12:31
8/11 anonim válasza:
Igen, ezzel az érzéssel indul. Egy idő után azonban a szervezet hozzászokik és majd 2 doboz kell ugyanehhez az érzéshez, majd később még több. Sajnos tudom mit beszélek, mert az exem anyukája és sajnos később az exem is alkoholista lett
9/11 anonim válasza:
Magyarorszagon van az alkoholista kategoria meg az, aki ra se nez az italra.
Nyugaton napi pohar bor, sor resze az etkezesnek. Amugy nem dobozt kell irni, hanem 0,3 vagy 0,5 es milyen eros. Mondjuk kis sort innek, de no vagyok, nekem fele annyit bir a szervezetem.
Az a lenyeg, hogy ne jojjon el a na meg egyet.
10/11 anonim válasza:
9-es vagyok, bocsanat. Irtal szazalekot. Gyenge sor, semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!