Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mitől lehetnek az alábbi...

Mitől lehetnek az alábbi panaszok?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

november elején hirtelen elkezdtem járni sokat pisilni, és bal-alhasi nyomó kellemetlen érzést kezdtem érezni. Voltam ezzel urológusnál, prosztatagyulladást diagnosztizált, kaptam rá gyógyszert. Szinte már megjavult, majd a 3hetes kontrol előtt pár nappal újra rosszabbá kezdett válni. A doki azt mondta, h előfordul, majd elmúlik, már nem érez gyulladást.

Ezek után ez nem múlt el, pár hétre rá elmentem másik dokihoz, ő se érzett gyulladást, prosztamol unó szedését javallotta. (ez volt kb dec 15-20 körül).

Majd mostanában megint jobban előjött, többet járok, esténként nagyon nehezen alszom el, főleg a nyomó érzés miatt.

Mi a véleményetek/javaslatotok, mi lehet ez? Nem szeretnék megint feleslegesen urológushoz fordulni, majd egy sima "szedjen prosztamol unós" tippet kapni. Köszi előre is a választ, és hogy elolvasta(d)!

2021. jan. 18. 14:45
 1/6 anonim ***** válasza:

A helyedben egyszer csinálnék egy nagy kivizsgálást. Háziorvostól kérnék beutalót vérvételre teljes laborra. CRP szintet is kérd, mert azt nem szokta tartalmazni. Ez mutatja meg, hogy van-e gyulladásos folyamat a szervezetedben.

Valószínűleg a prosztatáddal lehet a probléma. Keresnék egy másik magánorvost, és ott csináltatnék kivizsgálást, és vizelet vizsgálatot is. Ha mindezek eredménye nem mutat semmi extrát, akkor igen, ilyen esetben prostamol unó vagy valami hasonló készítmény szedése ezek szerint elegendő lenne.

A helyzeten alapvetően tudsz javítani vagy segíteni étkezéssel is. Illetve azzal is, hogy végiggondolod, hogy mi váltotta ki, volt-e valami előzménye. Vagy koszos kézzel nyúltál a péniszedhez vagy hidegen ültél stb.

2021. jan. 18. 14:54
 2/6 A kérdező kommentje:

Igazából az egész egy elhúzódó csuklófájdalommal kezdődött, mely miatt október körül volt teljes laborom, majd végül kaptam a csuklómba szteroid alapú injekciót. 1 napra rá kezdődtek a panaszaim... de a kezelőorvosom szerint ez valószínűleg egy banális véletlen.

A labor nem mutatott elváltozást.

Azt tudom, hogy kerülni kell a csipős, túl fűszeres kajákat, illetve a szénsavas innivalókat. Van még valami egyéb tipped esetleg?

2021. jan. 18. 15:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Puffadsz, és nem jól alszol?
2021. jan. 18. 18:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Attól függ mit adott be. A gyulladásgátló szteroidok között is van sok sokféle.

Tudd meg hogy mit adott be, és milyen mellékhatásai lehetnek.

2021. jan. 18. 19:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha volt baktérium kitenyésztés és valóban igazolt prosztata gyulladás áll (állt) fenn, akkor még az is elképzelhető, hogy továbbra is fennáll a gyulladás. Történt góckutatás ? A prosztata gyulladások egy részének hátterében nem a húgycsőből felvándorolt baktériumok állnak, hanem valamilyen gyulladásos góc a szervezetben, esetleg lyukas, szuvas fog. A csuklófájdalom nagyon sokszor vírusfertőzést jelez, az pedig bakteriális felülfertőződésnek az alapjául szolgálhat.
2021. jan. 18. 19:49
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem puffadok, és nehezen alszom el a vizelési ingertől, és az alhasi nyomó érzéstől..

Nem tudok baktérium kitenyésztésről, hogy végzett volna a doktor úr.. Szokásos kitapintós módszerrel állapította meg a gyulladást.

Csuklóm évek óta rossz, most gondoltam utána menni, és ezért kaptam injekciót, de ennek az injekciónak nem lehet ilyen mellékhatása a kezelőorvosom szerint.

2021. jan. 18. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!