Nagy pattanás a péniszen?
Pár napja megjelent egy hatalmas kb borsónyi pattanás a péniszem oldalán, annyira kellemetlen helyen, hogy aludni is nehezen tudtam tőle, így egyre jobban fájt, megnyomódott akaratlanul is, fekete véraláfutásos lett.
Ma nap közben pedig valahogyan kinyomódott, rengeteg genny jött ki belőle, és most egy fél borsónyi kráter van a helyén, tele gennyel. Alaposan kimostam utána vérzett egy jó darabig, majd miután megnyugodott megint tiszta genny belül, ellenben nem fáj egy kicsit sem. Ilyen állapotban képes begyógyulni ez a heg, vagy mi lenne a teendő?
Ez nem pattanásnak, hanem kelésnek tűnik.
Lehetséges hogy összeszedtél valakitől valamit?
Illetve még a helytelen tisztítási technikától alakulhat ki ilyen, férfiaknál és nőknél is.
Ha utóbbi, akkor be fog gyógyulni magától, esetleg ha siettetni akarod akkor tegyél rá aloe verát. Vágj a növény leveléből, és kend rá, összehúzza és gyógyítja. Plusz nem árt ha időnként lekened betadinnal.
Ha előbbi, akkor pedig mindenképp fordulj orvoshoz, mert ha nemi betegség, akkor újra és újra ki fog újulni amíg nem kezelik ki.
Először is, mindenképp fertőtlenítsd le a sebet!
Utána érdemes lenne valamilyen gyulladáscsökkentővel vagy sebkezelővel bekenni, Betadine, Curiosa stb. Gentamicin ugyan gyulladáscsökkentő, de én azt ott nem használnám, nehogy ártson, mint javítson.
Naponta legalább 2x jó lenne megtisztítani és fertőtleníteni a sebet, és ha ennek ellenére sem javul, akkor menj el vele orvoshoz.
Hyperol tabletta:
Ez sebfertőtlenítő, sima víznél sokkal jobb megoldás.
Egy tablettát feloldasz kis langyos vízben, benedvesíted vele a gézlapot és áttörölgeted vele alaposan. Kicsit habzani fog, de az a jó, mert kiöli a bacikat, majd szárazra törlöd és utána jön rá a betadine.
Mondjuk nekem ekcéma van a kezemen én erre használom, de a te problémádra is jó lesz, sokkal gyorsabban gyógyul, mint csak betadinnal,mert az utóbbinál hiába kened be, attól még a bacik bent maradnak, és csak a felszínen lévő hámrétegre megy a betadin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!