Lehet valamit tenni a prosztata egészség megőrzésének érdekében?
Múlt éven egy húgyuti fertőzés miatt az urológián kötöttem ki.
A doki alaposan megvizsgált, prosztatámat is megtapintotta. (Említettem neki, hogy nagyapám prosztatarákban halt meg) Azt mondta, hogy koromhoz képest kicsit meg van nagyobbodva, de viszont én semmilyen panaszt nem tapasztaltam. Vissza hívott akkor amikor már meggyógyultam a húgyuti nyavajámból, és akkor is meg volt nagyobbodva a prosztatám.
Csinált hasi ultrahangot, megtapintotta,vérvizsgálatot is csináltatott.
Kiderült, hogy szerencsére nincs semmi komoly bajom, annyit mondott a doki, évente 1x menjek el egy vizsgálatra, és ha bármi panasz jelentkezik akkor azonnal jelentkezzek.
Tulajdonképpen az érdekelne, hogy lehet-e valamit tenni annak érdekében, hogy megelőzhető lehessen a komolyabb gond.
Olvastam, hogy bizonyos ételek fogyasztása is növelheti a rák kockázatát, ez igaz?
A dokit kérdeztem, de csak annyit mondott akármi probléma fellép azt észre veszik időbe ha járok rendszeresen vizsgálatra.....
Nem nagyon értette meg, hogy én megelőzni szeretném, nem várni őlbetett kézzel, hogy majd jelentkezik egyszer a gond...
Köszi az ötleteket! A sima zacskós tökmag is jó? Illetve drogériákban lehet venni ilyen teákat? Olvastam, hogy a heti rendszerességű marhahús fogyasztás is nagyban emeli a prosztatarák kockázatát, ebbe lehet valami? Viszonylag sok marhát fogyasztok, egyik nagy kedvencem..
A dokit kérdeztem idén is amikor elmentem vizsgálatra, de semmi érdemlegeset nem mond erre a kérdésemre, annyi a válasz,hogy rendszeres vizsgálat. Utánna meg közli hogy hasaljak az asztalra és lazítsak.
Ugyan nem közvetlenül orvostól olvastam, de lehet benne valami:
A rendszeres prosztata masszázs is jótékony hatással van a prosztatára, mert sokkal jobban kiürül ilyenkor a váladéka, mint egy szimpla orgazmus esetén. A masszázs történhet kézzel vagy akár eszközzel is, de eszköz esetén célszerűen olyannal, ami inkább masszírozza/nyomkodja, mintsem rezeg. A rezgés sem hátrány, sőt kellemes érzés, csak masszírozás nélkül önmagában kevés.
Ezt a kérdést amúgy jó volna egy orvostól megkérdezni közvetlenül is mert látok benne rációt. Mellesleg a prosztata masszázs (egészséges prosztata esetén) nagyon nagy élvezet is egyben.
9#
Nem tudom, lehet használ, de én eddig csak orvosi prosztata masszázsról hallottam, amit a gyulladt prosztata esetén alkalmaz a doki, aki átélte az brutális fájdalmakról számolt be nekem.
De lehet nem lehet nem fáj ha egészséges a prosztata, a végbélen át történő tapintásra is az mondják rengetegen hogy fájdalmas meg stb..
Nekem sose fájt, az igaz hogy szörnyen kellemetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!