Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Kitapintottam egy csomót a...

Kitapintottam egy csomót a bal herém tetején. Mi lehet?

Figyelt kérdés

2 napja egy kb. 1cm átmérőjű, aránylag kemény csomót tapintottam ki a bal herém tetején a mellékhere tájékán. Teljes mértékben fájdalom mentes, nincs húzó érzésem, nem zavaró. Urulógushoz nem kaptam időpontot egyelőre, mivel 17 éves vagyok így nehezebb, ezért hozzátok fordulok, ha esetleg van tippetek/tapasztalatotok hasonló tünetekkel kapcsolatban.

Köszönöm a válaszokat!

2020. júl. 28. 14:35
 1/10 A kérdező kommentje:
Természetesen nem az öndiagnosztika felállítása a cél, csak egy fajta iránymutatást kérnék.
2020. júl. 28. 14:41
 2/10 anonim ***** válasza:
3%

Az urológián várnak szeretettel további vizsgálatok céljára:)

Azt bírom a férfiakban, hogy akkora arcuk van, de amikor az urológia szóba jön a kisegér hozzájuk képest egy bátor állat:DD

2020. júl. 28. 14:45
 3/10 A kérdező kommentje:

Biztos szeretettel várnak csak sajnos gyermek urulógusból nincs sok az országban és a felnőtt urulógián pedig még nem fogadnak és/vagy nincs szabad időpont...

A kisegeres hasonlatod viszont humoros volt! :)

2020. júl. 28. 14:54
 4/10 anonim ***** válasza:
15%
Az ondó vezetéknek is kell valahol csatlakozni.
2020. júl. 28. 14:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Voltam hasonló helyzetben, persze bármi lehet, de fontos hogy ne pánikolj be, mert nem csak rák lehet. Nekem sem az volt.
2020. júl. 28. 14:58
 6/10 anonim ***** válasza:
88%
Egyszerű el kell menni a házi orvoshoz, majd ad beutalót a megfelelő szakrendelésre. Ha ez megtörténik biztos fogadnak, akár felnőtt urológus is. 17 éves vagy már nem vagy olyan kisgyerek. Így mi nem fogjuk tudni megmondani mi lehet szóval egyértelmű orvoshoz kell menni. Ha nem urológushoz akkor a házi orvoshoz és majd tovább küld.
2020. júl. 28. 15:00
 7/10 anonim ***** válasza:
78%
16 éves kortól fogadnak felnőtt urológián.
2020. júl. 28. 15:18
 8/10 anonim válasza:
78%

Mindenképp menj el orvoshoz, és ultrahangra! Mehetsz felnőtthöz is 16 éves kortól, jól mondták.

Magad megnyugtatására addig is:

Tapintsd ki, hogy a herében benne van-e, vagy attól függetlenül tudod mozgatni. Ha különálló kis bogyó, akkor megnyugodhatsz, nagyon valószínű, hogy veszélytelen.

Ha része a herének, akkor ciszta lehet, vagy ha már rúgtak rendesen tökön, akkor az okozhat kis meszesedést, ami ott marad, de bajt nem okoz. De ebben az esetben lehet rosszindulatú is, sajnos. Ha a mérete változik, akkor extra gyorsan orvoshoz kell menni. De akkor sincs ok pánikra, a heredaganat az egyik legjobban kezelhető fajta.

2020. júl. 31. 16:01
 9/10 anonim ***** válasza:
A fiammal 15 évesen mentünk el, felnőtt urulogoshoz.
2020. aug. 4. 18:40
 10/10 anonim ***** válasza:

a tetején a Müller járat van és az ősvese maradványa, de az nem egy centi és nem kemény

mindenképpen urológus!

2020. aug. 5. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!