GallitsGáborCsaba kérdése:
Az baj, ha a legtöbb egészségügyi leletemen amiket az utóbbi tizenhárom évben a diagnózis után a k. m. n. azaz külön megnevezés nélkül rövidítés szerepel?
Figyelt kérdés
Én egy nagyon ritka idegrendszeri betegségben szenvedek és a betegségem megállapítása óta eltelt évek alatt rengeteg új betegséget és sérülést állapítottak meg nálam és a diagnózisok többségénél szerepel a k.m.n. rövidítés és nem tudom ez mennyire jó vagy rossz nekem.#k.m.n. #K.M.N. leleten
2020. ápr. 12. 03:58
1/3 anarchy666 válasza:
Számodra egyáltalán nem lényeges. Csak minden orvoslátogatásnál be kell kódolniuk a diagnózisokat, ami sokszor fárasztó, pláne ha valami speciálisat kéne. Így sokszor csak a k.m.n. formát használják, ami könnyen megtalálható.
2/3 Ypszilon1980 válasza:
Részben így van, részben nem. Egyrészt mikor diagnózist keresel, akkor nem a k.m.n-re keresel rá, hanem arra a szervre, vagy betegségre, amivel gond van és kiadja a kódokat. A k.m.n-t akkor írjuk be, ha nincs olyan konkrét kód, amilyen problémád neked van, ez csak azt jelenti, hogy nincs részletezve. Ez csak iránydiagnózis kód, nincs jelentősége, senkit sem fog érdekelni utólag.
3/3 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm szépen a válaszokat! ☺️😉😘😍
2020. ápr. 12. 17:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!