Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Miért ilyenek az orvosi vizsgán?

Miért ilyenek az orvosi vizsgán?

Figyelt kérdés

Reggel orvosi vizsgára mentünk az osztályomban.

1 doktornő és 1 nővérke nézett át minket, de szinte mindenben csak a bajt látták.

Először a súlyt mérték.

186 cm vagyok és 70 kg

Egyből beleköttek hogy fel kéne szednem 10 kilót, hogy ne legyek ilyen vékony. "egyél sokat"

Ezután a vérnyomásom 140/80 volt, amire felsóhajtott hogy ez nagyon magas, jelentkezzek vele a háziorvosnál.

Ezután gerincferdülést is említett, pedig totál jó a tartásom, sose fáj a hátam, sokat úszok, stb...

Ezután egyesével mentünk be az orvoshoz, nadrágban póló nélkül.

Itt még meghallgatta a szívverést, ami után felálított és közölte hogy nagyon szűk a farmerom, dobjam el, mert káros az egészségre.

Itt már nagyon elegem volt belőle.

Ezután megvizsgálta a nemi szervemet, amire nem mondott semmit, viszont ismét elkezdett fintorogni hiszen borotválkozás közben pici sérülést szereztem.

Épphogy látszódott h kicsit megvágtam a borotvával.

És azt mondta hogy ilyen fiatalon mégis minek szőrtelenítek?

Ezután mondta hogyha szeretném akkor még kitölthetek egy önkéntes kérdőívet...

Kitöltöttem. Főleg a betegségekről és a védekezésről voltak kérdések.

Miután odaadtam neki mondta hogy mehetek, öltözzek fel, közbe ő átolvasta hogy miket válaszoltam.

Amit alapból nem éreztem jogosnak, hogy miért olvassa el.

És már épp köszöntem volna el, kérdezte hogy miért vagyok ilyen felelőtlen, hogy ilyen fiatalon már 3 partnerem volt. (kérdés volt róla)

Erre csak annyit mondtam hogy na viszlát és kimentem.

Komolyan mégis miért kötnek bele mindenbe, miért ilyenek?

16/F

2020. jan. 10. 20:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
81%
Ez a dolguk. A nőgyógyász is ott keresi a hibát, ahol más az örömöt.
2020. jan. 10. 20:08
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Nos,talán kissé jobban értenek a dolgukhoz,mint te.

1. A 140-es vérnyomás valóban nem túl jó 16 évesen,főleg ha állításod szerint sokat sportolsz..

2.ha a mai divatos nadrágot hordod,ami szűkebb mint egy női nadrág,megint igaza van,mert egyrészt b..zis,másrészt egészségtelen a herédnek is meg a keringésnek is.

3. Attól,hoy sportolsz,lehet gerincferdülésed.

4. Valószínűleg idősebb korosztály,nekik ez a pucércsiga stílus még nem megszokott, nézd el nekik. Ahogy azt is,hogy 16 évesen már kefélsz orrba-szájba. Más korosztály. Remélem gumit legalább használsz. Legközelebb csak mosolyogj,köszönd meg a vizsgálatot és menj tovább a dolgodra.

2020. jan. 10. 20:15
 3/17 A kérdező kommentje:

"mert egyrészt b..zis"

Hát szerintem nem az, én meg a nem skinny farmerokat fel sem bírnám húzni, mert nem szeretem ha eláll...

"nekik ez a pucércsiga stílus még nem megszokott"

Attól még hogy borotválom a f_rkam és a hónaljam, nem vagyok "pucércsiga" xdd

"Remélem gumit legalább használsz."

Természetesen.

2020. jan. 10. 20:34
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Az egészségügyi kérdésekben igazuk van. 16 éves korban magas a 140/ 80 Hgmm. Ha most nem figyelsz oda rá,akkor nagyon hamar magasvérnyomás betegséged lesz. A szűk nadrág valóban káros a nemzőképességre. Most ugyan még nem érdekel,de ha ott tartsz,hogy emiatt nem lehet gyereked,akkor már bánni fogod,hogy nem hallgattál rájuk. Az ilyen magasságnál és vékonyságnál szinte törvényszerű a gerincferdülés, ami nem csak azt jelenti,hogy nem egyenes a tartásod ,azaz nem csak "függőleges irányban" ferdülhet,hanem oldalra is elcsúszhat.

A többit pedig nézd el nekik,mert nem mindenkinek egyforma az ízlése. Ha te elvárod,hogy a tiédet fogadják el,akkor te is fogadd el az övékét.

2020. jan. 10. 21:48
 5/17 anonim ***** válasza:
52%

Én úgy tudom az ideális testsúly magasság -110.

Szóval a 186 cm hez az ideális súly 76kg, szóval nem vészes.

vérnyomás sem sok, de azért figyelj oda rá.

2020. jan. 10. 23:27
 6/17 anonim ***** válasza:
52%
Férfiak esetében az ideális súly testmagasság mínusz 100, +- 5 kg. Nőknél testmagasság mínusz 110. +- 5 kg.
2020. jan. 11. 10:38
 7/17 anonim ***** válasza:
54%

Kedves kérdező a testsúlyod teljesen ideális, ez egy 20-as BMI, persze 4-5 kiló izmosodás nem biztos, hogy ártana de így is jó. A 140/80 rendelőben, egy alkalommal mérve nem jelent semmit. Lehet, hogy kicsit izgultál. Néha otthon nyugis körülmények között érdemes megmérni. 130/80 körül kell lennie.

Gerincfedülésre nehéz látatlanban mit mondani, azt látni kell. Igazából sport és gyógytorna jöhet szóba, de te már alapból sportolsz.

Farmer, szőrtelenítés stb. ehhez semmi köze. Maximum annyi, hogy ad pár tanácsot, hogyan lehet elkerülne egy szőrtüszőgyulladást, ami azért elő szokott ilyenkor fordulni.

Kérdőív, bocsi de itt nincs igazad, ha kitöltetek valakivel valamit akkor szeretném tudni orvosként az eredményt. Azért töltetem ki. A partnereid számához viszont nincs köze, én annyit csináltam volna, hogy felhívom a figyelmedet az óvszerhasználat fontosságára, valamint ha sok partnered van érdemes HPV oltást beadatni.

Háziorvosként a történetről az a véleményem, hogy a kolléganő hülyeségeken problémázik, és így leírás alapján úgy kezelt, mint egy hülyegyereket, pedig te már majdnem felnőtt vagy. Persze van olyan, hogy a beteg ki tudja ezt váltani az orvosból pl. nem köszön, flegma stb.

Ami pl. engem érdekelt volna, hogy dohányzol-e, használsz-e óvszert, van-e elég információd a nemi betegségekről pl. HPV stb.

Alapvetően nagyon nem tartom jónak azt, amit a kolléganő csinált. Az meg hab a tortán, hogy erről az orvosi heretapogatásról rohadtul le kellene, már szokni, az önvizsgálat és annak tanítása fontos és hasznos dolog, ez az üzemi heretapogatás viszont egy vicc.

Összességében jogos a kiakadásod.

2020. jan. 11. 11:49
 8/17 anonim ***** válasza:
Utolsó mondjuk neked sem kellene olyanba belepofázni amiről fogalmad sincs. Igazából a te mentalitásod még rosszabb és kártékonyabb mint a doktornőé csak éppen a beteg oldalról.
2020. jan. 11. 12:25
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Miért, miben nem értünk egyet? A kérdező azt hihette, hogy a kérdőív valami anonim adatgyűjtéshez, kutatáshoz, statisztikához stb. van. Ha azért van, hogy az orvos elolvassa, arról illett volna tájékoztatni a beteget. Vagy netán előre kitöltetni a váróban, hogy ne akkor olvassa el, amikor a beteg öltözik (ezt sem egészen értem, akkor félmeztelenül töltette ki vele? na ez az, amit főleg tizenévesekkel, de leginkább senkivel nem csinálunk) és ne csak ezzel az elbocsátó szép üzenettel tudjon előállni, hogy ne kefélj annyit, büdös kölke.

Mi értelme volt így ennek az orvos-beteg találkozásnak? Kapott a kérdező egy tanácsot, hogy egyen sokat (vicc kategória), lett egy magas vérnyomásértéke (amit valószínűleg szabálytalanul mértek), említve lett neki egy gerincferdülés, aminek a klinikai jelentőségéről nem tudunk semmit (mondta-e vajon neki, hogy csináljon vele valamit vagy nem?), aztán meg bírálták a szexuális szokásait.

A doktornő kipipálta a bevásárlólistán az összes vizsgálatot, amit el kell végezni, aztán hazament, mint aki jól végezte dolgát. Erre bármelyik harmadéves medikus vagy betanított majom is képes. Hogy ez miért jó a betegnek, arra persze nem gondolt.

És ez szerintem nem elszigetelt eset, a középiskolák nagy részében ennél jobb iskolaorvosi ellátást nem kapni. Persze ezt csak anekdotákkal tudom alátámasztani.

2020. jan. 11. 15:23
 10/17 A kérdező kommentje:

#10-es

Egyetértek :)

Gerincferdülésre nem kaptam beutalót, csak azt mondta hogy konzultáljak a háziorvosommal és menjek el egy privát orvoshoz, mert amúgy hosszú a várakozás - valami ilyet mondott...

Meg egyébként az is felbosszantott hogy indokolatlanul hosszú ideig nézte a nemi szervem, és a végén nem is mondott semmit rá.

Illetve igen, mikor ezután említette a kérdőívet még meztelen voltam és így válaszoltam a kérdésekre...

Utólag gondolkoztam hogy miért nem öltöztem már fel akkor...

2020. jan. 11. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!