Miért csak hasra hizok?
30 már elmultam. Kb 5 éve kezdődött, hogy elkezdtem hizni. Nagyon vékony voltam, 60 kg. A többi testreszemhez képest nagyon sokat hizok hasra.
Viszont ami a legerdekesebb, hogy folyamatosan hizok, volt hogy 2 het alatt 5 kilót, és most 98 kilosan is ugyanúgy nézek ki mint 80 kilosan. Ez hogy lehet?

Én is alapvetően 25 éves kor után kezdtem hízni, de ez nagyjából a "normális" testsúly alakulás, ha ez ember tunya, alapvetően ülőmunkát végez és szeret enni, nem sportol. A hason található elsősorban egy kiterjedtebb zsírszövet és annak zsírsejtjei híznak meg főként az európai (fehér) embernél. A test más részeinek zsírsejtjei is kitelnek, de lassabban és a látvány az emberi test morfológiájából adódóan hason a leginkább észrevehető. Az emlők körül is híztál, mint írod és nyilván a hát bőre alatt is, sőt a belső szervek között a testüregben is lerakódott zsír. Feltehetően magas vagy, ha az endokrinológus nem tett megjegyzést a fogyás irányában, mivel a testtömeg index talán a normál tartományban maradt. A hormontermelő belsőelválasztású mirigyek működési egyensúlya nyilván kissé eltolódott, Fogd vissza magad a felesleges kalóriabevitelt illetően és végezz több fizikai tevékenységet.
Fordulj a háziorvoshoz, hogy adjon beutalót teljes laborvizsgálatra, mert magától nem fog irányodban érdeklődni. A leletből kiderülhet, hogy kell-e figyelni a vércukorra és az anyagcsere állapotát jelző egyéb paraméterekre (néha irányítani kell az orvosokat, mert csak az akut eseteket hajlamosak "kezelni").
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!