Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaszűkületnél van még...

Fitymaszűkületnél van még remény a körülmetélés előtt?

Figyelt kérdés
Fitymaszűkületem van (merev állapotban nem vonható hátra a fityma, kb 1 cm rés van rajta, viszont alapállapotban minden ok). A fékemet átvágták, de a helyzet nem lett jobb. Az orvosom nem ajánlja a részleges körülmetélést, és ezért csak a teljes körülmetélést vállalja, mivel szerinte "ez a biztos". Azonban én meg akarok próbálkozni más gyógymódokkal és módszerekkel, mielőtt még tényleg kés alá kerülök. Ráadásul az én orvosom plasztikázást se vállal. Szóval teljesen tanácstalan vagyok. Segítséget kérnék :S 18/ F
2010. júl. 16. 21:48
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

Hali!

Ismerős a problémád számomra,... egyik barátomnak is kb. egy hónapja sikerült meggyőznie önmagát, hogy szedesse le a fékét, azonban a probléma hiába javult, nála sem oldódott meg a szűkület. Az orvosa azonban érti a dolgát, uakkor eredetileg fél év múlva akarta volna frenuloplasztikával (fitymaplasztikával) megoldani a helyzetét, ebből aztán kb. 2 hónap lett, addig meg gyakorolgat.

Ha az orvosod olyan, amilyennek leírtad és te nem szeretnéd, ha teljesen körülmetélnének, ill. nem bízol benne, akkor ne feküdj kapásból szike alá, mert tönkrete7ti az életedet, hiszen nem vagy kibékülve a teljes metéléssel, nem lennél képes most még megemészteni az ezzel járó lelki következményeket, és depressziós le7sz! Jártak így már jónéhányan, és közülök is többen megkerestek már, akik emiatt szenvednek. Így ha vki rábeszélne a teljes metélésre az akaratod ellenére, úgy vszleg életed legnagyobb ballépését követnéd el!

Ezért azt javaslom, EHHEZ az orvoshoz NE MENJ VISSZA, FORDULJ BIZALOMMAL MÁSIK UROLÓGUS SZAKORVOSHOZ, aki nem ennyire járatlan a dolgában!!! (Ez a hozzáállás, viselkedés számomra gyanússá teszi az orvost...)

_ És, hogy viseled a dolgot? Okoz ez neked lelki dilemmákat, gátlást, vagy valami kellemetlenséget?

_ Milyen módszerekkel kísérleteztél eddig, és értél-e már vele eredményt el?

_ Mit szeretnél? Mi legyen a következő lépés? Vannak ötleteid, hogyan tovább?

Ne aggódj! Segítünk! ;-)

Üdv: EE

2010. júl. 16. 22:23
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia!

Hát már ehhez az orvoshoz szerintem nem fogok elmenni. Viszont azt nem tudom, hogy hol tudok olyan orvost találni , aki esetleg vállalna plasztikát is, és ráadásul a tb támogatná is a műtéte(i)met :S Ugyanis én első lépésnek szeretném megpróbálni a plasztikázást. Az orvosom még a fékátvágásos műtét után felírt egy Locoid Lipocream kenőcsöt. Elméletileg ennek tágító hatása van, de én nem vettem észre semmit, meg szerintem nem is erre való, mert korábban használtam gyulladásra is ilyen kenőcsöt. Meg igazságszerint nekem leszorításos gyűrűm van, és az orvosom azzal érvelt, hogyha ezt a gyűrűt, vagyis a fityma végét levágnák (részleges körülmetélés), akkor úgyis hátracsúszna mindig az egész, tehát ugyanaz mintha teljesen körülmetélnének. De én valahogy ezzel nem tudok megbékélni.

2010. júl. 16. 22:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Hali ismét!

Egyre biztosabb vagyok abban, hogy EZ az orvos "ostoba" és buta!

A részleges körülmetélés nem azonos a teljessel! Vannak különbségek, a végeredmény terén is!

Semmilyen krém nem tágítja az előbőrt, (ezért nem vettél észre SEMMI változást, önmagában ez nem használ6ó, csak a tágítással együtt,) hiába is kenegetnéd, azonban a fitymatágító gyakorlatok végzését megkönnyítheti, hiszen puhít6ja a fitymát, ill. lehúzza a gyulladást, amik miatt a bőrgyűrű berepedez7, begyullad6 ennek hatására pedig kihegesed7, az meg nem lenne szerencsés, igaz Tesó? :-)

Miután már elég sok ilyen témában beszélgettem, területenként már volt szerencsém hírből megismerni néhány urológust ill. kezelési technikákat, egyes orvosokat testközelből is. talán tudok neked javasolni néhányat, azonban ahhoz tudni kellene Mo. mely területén élsz ill. mely városokhoz közel, ami számításba jö7!? (Ha nem akarod kiadni itt, írd meg >>priviben.)

_ Leszorításos gyűrű alatt a spanyolgallért, másnéven parafimózist érted?

_ Petyhüdten sem megy hátra a fitymád? Ill. akkor mennyire?

2010. júl. 16. 22:55
 4/6 cinerama válasza:

Kedves barátom!

A helyedbe én nem vacakolnék enyit ezzel a kérdéssel azonnal megcsináltatnám a "circum ciziot".Ettől még nem leszel "zsidó"mellesleg ők is higinia miatt kezték el csinálni vagy 5 ezer éve és csak később került a vallásba.

Az arabok is ugyan ugy alkalmazzák ezt. Életed folyamán semmi problémád nem származik belőle.A szexsz is legalább olyan teljes mint fitymával.Ezt a szüleidnek kellett volna még pár hónapos korodban megcsináltatni az ő hanyagságuknak vagy hozzá nem értésüknek vagy most szenvedője.Ezt az egészet ambulanter csinálják meg az urulógián.1-2 nap után el is felejted az egészet mert iszonyu gyorsan gyógyul.Meleg országokban ez nagyon természetes nyugaton meg egyre elterjedtebb.A fertőzések melegágya. Bátorság!

2010. júl. 18. 06:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Hali ismét!

Azért én ez utóbbit nem javasolnám kapásból, és sztem jól teszed hogy nem mész bele azonnal! Ha te nem vagy kibékülve a teljes körülmetéléssel, ne engedd magad rábeszélni, mert le7 ugyan, hogy megoldódik a problémád VÉGLEG, de lelkileg igencsak szenvedni fogsz, ahogyan szenvednek nem is kevesen.

1-2 nap alatt meg nem le7 elfelejteni az egészet, ahogyan a barátaimnak sem sikerült, akik átestek már rajta. Sőt, rendesen járni sem tudtak, annyira húzódott a seb, és az elmondásaik szerint az első 3 éjszaka szörnyű volt. Legalább 1-2 hét inkább reálisabb, mint 1-2 nap. Nyugaton (főleg az Egyesült Államokban) meg MÁR nem annyira elterjedt, mint régebben volt.

Nem mindig a futószalagszerűen sablonos, a túl 1xűnek tűnő a legjobb, legcélratörőbb megoldás. Csak akkor menj bele a teljes cirkumcízióba, ha képes vagy a végeredményt elfogadni, azzal előre megbékélni, kben fennáll a veszélye, h. tragédiaként éled meg az egészet.

Én amondó vagyok, h. a kis dolgok NAGY ÖRÖMRE is vezetnek majd, és értékeljük, becsüljük meg mindazt, amink van! Le7 még azon segíteni, csak fogj ki hozzá egy jobb orvost, mint ez, akit leírtál ide (szó szerint)!

Nem tudom, akarsz-e még ide visszaírni, mert ha igen, akkor a 22:55-ös hszsomban feltett kérdéseimre is válaszolj, oks? :-)

2010. júl. 18. 06:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Hali,

nekem a fitymaszűkületet egyből körülmetéléssel oldották meg és természetesen probléma, hiszen a fityma nem viccből van ott, hiányzik és most hónapokig fog tartani, mire visszanövesztem.

A makk kiszáradt extrém módon, foltos, kérges, hámlik néha. A varratok is látványosak, amikből 20 év után esett ki, nagy lyukakat hagyva, elég gáz, a lyukakból rendszeresen kell tisztogatni a szmötyit, ha nem akarom, hogy fölgyűljön.

Szóval, kerüld a teljes körülmetélést, tényleg gáz. Nekem csak negatív élményem volt eddig vele mindig.

Ha a Google-ben rákeresel a Z-plasztikára, akkor találsz olyan orvosokat, akik ezt elvégzik, ne add föl. Az orvosok egy jó része azért nem szereti, mert nekik jóval egyszerűbb a teljes körülmetélés, azzal nem törődnek, hogy ötből egy körülmetélt elégedetlen a műtét utáni állapottal. A fizetésüket nem befolyásolja. :(

És, ha a plasztika nem válna be, még akkor is lehet részleges metélést végezni, ha mondjuk a fityma egyharmada marad csak meg, még azzal is jobban jársz, mintha az egész elvész és a még a makk pereme is fedetlen marad, aztán kérges lesz, mint most nekem.

Ne szégyellj másik dokihoz menni, én most sokat fizetnék, ha egyben lehetnék, de sajnos ez már nem lehetséges.

2010. júl. 30. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!