Az orvosoknak itthon milyen a hozzáállása a szteroidokat használó testépítőkről?
Nagyon nem vagyok tisztában a szteroidokkal, csak már kb 10 éve testépítek és próbáltam bármi ilyentől távol maradni. Kevés konditermes barátom van és ők is teljesen tiszták, csak időnként engem találtam meg olyan kommentek, hogy biztos használok vagy használtam valamikor.
Egyedül 1 ismerősöm van aki használt, de ő soha sem testépített csak modelként dolgozott és úgy érezte használnia kell hogy toppon maradjon, de kicsit sem látszott rajta hogy bármit is csinál.
Közel vagyok a naturális limitemhez és a fejlődés lappangása, csak a szinten tartás mára már nem annyira motiváló.
Tegyük fel ha elkezdenék valamit a jövőben használni és professzionális segítséget szeretnék kérni, mondjuk mennyire reális ha elmegyek egy magán sportorvoshoz, hogy monitorozza az egészségemet, ajánljon dolgokat esetleg külön féle irányokba mutasson mit hogyan mikor kéne szednem.
Milyen szintű segítséget enged meg nekik a törvény?
Milyen az orvosok általános hozzáállása ehez a dolgokhoz?
Vagy ha esetleg későbbiekbe le akarnék róla jönni és ezzel a tesztoszteron termelésemet picit összezavarve 0hoz közelivé vállna, segítenek Magyarországon TRT terápiával normális szintre hozni?
Lehet nyíltan tanácsokat kérni konzultál orvosoktól anélkül, hogy elfordítanának?
Itt főleg magán klinikákra, rendelőkre gondolok, de azt is leírhatjátok, hogy az SZTK hogyan kezeli a helyzeteket.
Egyenlőre ez még csak egészséges kíváncsiság. Semmit sem döntöttem el. Ezen a témán kb minden naturál testépítő időnként vacilál, eljátszik a gondolattal ha ezt publikusan nem is vallja be.
Szerintem nem érdemes morális kérdésként hátrogatni a témát, mert nem iszom, alkoholt, üdítőket, nem dohányzom drogozom stb... évek óta dietetikus által előállított és folyamatosan változtatáson átesett lehető legegészségesebb étrenden élek.
Ha nem is mindennap, heti kb 5-6x edzek.
Normális alvás ciklusaim vannak.
Igaz, ez fehérjében dús az étrendem, de amúgy az emberek 99.9%nál egészségesebb életvitelt folytatok bármilyféle függőségek nélkül.
Így szerintem az esetemben nem olyan nagy dolog pár cikluson átmenni, majd megfelelő keretek között lejönni róla hogy picit megnöveljem a naturális limiteimet.
Meg rengeteg féle szteroid van és mellete rengeteg más dopping anyag plusz ezeket különféle dózisokban én kombinációkba lehet szedni. Nyílván nem Mr Olimpia akarok lenni.
Ebben az esetben nem arról beszélünk, hogy 2 év "értelmetlen hiúság" miatt egész életemre lebénulok és 40 évesen meghalok. Eddig szimplán azért nem szedtem, semmit mert nem éreztem szükségét, de most hogy elértem egy szintet aminél nincs realisztikusan feljebb már van rá okom.
Van aki bélyegeket gyűjt van aki ezt csinálja. Ez szerintem nem elítélendő dolog.
Én orvos vagyok. A testépítők agyatlan baromságaiba semmilyen szinten nem vagyok hajlandó belefolyni. A testépítés egyébként önmagában pusztán az idétlenül nagy test és izomtömeg miatt is rohadtul egészségtelen sport, ehhez jön az eszetlen fehérje vevitel meg a cuccolás.
Ráadásul mind még a 8 általánost végzett is olyan baromira okosnak hiszi magát, hogy az hihetetlen... Na mindegy, mindenki úgyteszi tönkre a testét ahogy akarja, de én ilyesmiben nem vagyok hajlandó részt venni, lásd orvosi eskü, ne árts elve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!