Kórházi titoktartás? Van ilyen?
Létezik olyan hogy valaki bekerül a kórházba és érdeklődnek utánna telefonon akkor még azt sem árulhatják el hogy ott fekszik tényleg a beteg?
Egyik ismerősöm kórházban van,telefonon akartam érdeklődni a korháznál de azt mondtak nincs ilyen beteg.
Hallottam hogy lehet kérni azt hogy azt sem árulhatják el hogy ott tartózkodunk...ilyen van?
Az egészségügyi állapottal kapcsolatos minden adat különleges személyes adat, és nagyon szigorú törvényi védelem alatt áll. Valóban nem mondhatnak senkinek semmit, bizonyos dolgokat még közvetlen hozzátartozónak sem.
Azt viszont, hogy valaki ott van-e a kórházban, megmondhatják. Valakinek a holléte nem személyes adat. Valószínűleg, akivel beszéltél, talpig be van szarva, és inkább nem mond semmit, nehogy lefenyítsék, hogy nem titkolózik eléggé.
Köszönöm a válaszokat!
Igen azt tudtam,hogy az állapotárol nem beszélhetnek. De azt nem gondoltam hogy azt sem árulhatják el hogy ott van-e egyáltalán.
Egyébként azota sikerült megszereznem az ismerősöm telefonszámát(régi iskolatársról van szó,nem vagyunk igazán kapcsolatban de most ugy éreztem hogy meg kell kérdeznem mi van vele). Beszeltünk és megemlitettem neki ezt,hogy azt mondtak nincs ott. És azt mondta hogy tudja,ő kérte. Telefonon keresztül senkinek sem árulhatnak el róla semmit mert azt sem akarja hogy megtudják,hogy a kórházban van.
Utolsó válaszolo.
Nem rosszindulatból kerestem őt hidd el.
Egyszerüen azert nem volt köztünk szoros kapcsolat mert az élet elsodort minket egymástol. De ettől függetlenül egy nagyon kedves régi ismerősömnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!