Titoktartás a vizsgálaton résztvevő eü. Dolgozókra is vonatkozik, vagy csak a vizsgálatot végző orvosra?
Őket is köti a titoktartás, nem kell aggódni!
Amúgy is az egészségügyi adat szenzitiv, nem élnek vissza vele.
Utolsó baromságot írogat. Nálunk voltegy eset amikor az egyik beteg végbelébe valahogy felcsusszant a nagyobb standard méretű unikumos üveg... Az egész kórház ezen röhögöttegy hónapig, de senkit nem érdekelt, hogy ki a beteg és mia neve.
A titoktartás pedig mindenkire vonatkozik.
Köszönöm minenkinek a választ. Konkrétan velem történt eset miatt kérdeztem. Sz elmúlt napokban voltam egy vizsgálaton. Mint kiderült az egyik asszisztensnek és nekem van közös ismerősünk. Amikor megvolt a vizsgálat,megvolt az eredmény kijöttem. 5 perc múlva a közös ismerős már tudta hogy ki,hol,mikor volt vizsgálaton,mi lett az eredmény.
Számomra ez csak azt bizonyította hogy amit két ember tud az már nem titok.
A másik nem akartam titkolózni,de nem így gondoltam hogy kiderül.
Kedves kérdező ezt a betegjogi képviselő felé kell jelenteni. Az asszisztensek meg az orrára kell koppintani.
Hatos, ez a te családtagjaidat minősíti.
betegjogi képviselő!
A portásra és a takarító nőre is vonatkozik a titoktartás, ha épp hall valamit! Nem beszélhetett volna erről az asszisztens. És biztosan betegjogihoz fordulnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!