Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi van abban az esetben ha...

Mi van abban az esetben ha nem találom a TAJ-kártyám de dokihoz kellene mennem?

Figyelt kérdés
2010. júl. 9. 09:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Magyarországon a hivatalok még saját magukkal sem kompatibilisek, tizedszer is elkérik ugyanazt a (nem változó) adatot, amit már előtte is elkértek.

Egyébként is, ha a hatalom úgy akarja így is játszi könnyedséggel párosítja össze az adatokat.

2010. júl. 9. 21:29
 12/15 anonim válasza:
47%
Jó ha fejből tudod, de ha a házi orvosodhoz, vagy gyerekdokihoz mész, akkor a gépben az adataid között már megvan, szóval ne aggódj :)
2010. júl. 16. 07:19
 13/15 anonim válasza:

Nekem sürgősen kórházba kellett mennem, mikor mérgezést kaptam és nem találtuk a TAJ-kártyát.

Én beírtam a TAJ-számom a telómba és így mindig tudom, ha kell.

Nem kellett a TAJ, ha tudod a számot. :)

2010. júl. 16. 20:11
 14/15 anonim válasza:

Szia! Mivel én az egészségügyben dolgozom és nap mint nap ez a feladatom elmondom neked és az előttem szólóknak, hogy más is tudja! NEM ELÉG hogy tudod a számát, vagy egy cetlire fel van írva, nem elég hogy majd holnap bediktálod!

SAJNOS az okosok kitalálták, hogy (nem akut esetben!!!) nem lehet ellátni SENKIT anélkül, hogy igazolná magát. Ha nincs bent az adott egészségügyi rendszerben és nincs TAJ kártyája, akkor 15 napja van hogy bemutassa, különben kifizettetik vele a vizsgálatot, mindegy, hogy ő biztosított e vagy sem! A TAJ kártyát kötelező (lenne) minden szakrendelésen, egészségügyi ellátási helyen bemutatni. Ha nem kérik el, azzal saját maguk szegnek szabályokat, ki megteszi, ki nem!

Azt ajánlom, hogy fénymásoltasd le, ha meglesz, mert a fénymásolatot is elfogadják, csak legyen nálad, mert azt látni kell! Ismétlem nem elég hogy bediktálod, akkor sem, ha utána leellenőrzik, hogy helyes ill. jó-e.

2010. júl. 27. 22:30
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem.

Itt logikai bukfenc van. A TAJ kártya (és így a szám is) rendszerszinten felesleges.

Indoklom: a TAJ kártyán rajta a név és a születési idő is (hogy ne lehessen lopottat biankóként felhasználni), ehhez meg ugye be kellene mutatni (fogadjunk, hogy nem kéritek el) azt a dokumentumot, ami igazolja ezeket (személyi)! Vagyis, ha kapásból ezt a 2 adatot ellenőriztetnénk a géppel (hogy X.Y után fizetnek-e TB-t), ugyanott lennénk, viszont kihagyhatnánk a teljesen felesleges köztes lépcsőfokot és megspórolnánk 10 millió darab cetlit...

2010. júl. 28. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!