Mi van abban az esetben ha nem találom a TAJ-kártyám de dokihoz kellene mennem?
Fel is merül a kérdés, hogy mi a rossebbnek az a cetli, az ember úgyis csak elhagyja előbb-utóbb.
Igazolom magam ki fia borja vagyok, aztán ez alapján kikeresik van-e biztosításom. Most is össze kell hasonlítani az adatbázissal, tehát az infó maga meg van.
(Jogosítvány. lakcímkártya ugyanez a történet)
Utolsó: már amelyik ember elhagyja, ugye. Én még nem hagytam el.
Viszont ha megmutatom az SZTK-ban, mikor rendelésre jelentkezem, akkor nem kell keresgélni sehol, ugyanis az egészségügyben az az elsődleges azonosító, és ezért annak a használata a leggyorsabb. (Elsődleges kulcs, ha tanultál adatbázis-kezelést, itt ugyanis arról van szó. Ha nem tanultál, akkor még tanulhatsz.)
Keresgélni így is kell: a TAJ számod alapján.
Az én elképzelésem szerint meg a személyi azonosító alapján keresnének. Mindkettő csak egy szám, ugyanannyi munka ez alapján kikeresni valamit. Viszont nem kéne 10-12 igazolványt, kártyát cipelni.
Egyrészt ez egy sokkal egyszerűbb keresés (nem keresgélés!), nem véletlenül említettem az elsődleges kulcs fogalmát. Ez szakmai kérdés.
A számok szétválasztásának meg adatvédelmi okai vannak, hogy ne lehessen a nyilvántartásokat túl könnyen összekapcsolni, alkotmánybírósági határozat van rá. Ugye te sem szeretnéd, ha igazoltatna egy rendőr autóvezetés közben, és rögtön megjelenne neki a monitoron, hogy a múlt hónapban hüvelygombával (mondjuk ha lány vagy) vagy merevedési zavarral (ha fiú) kezeltek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!