Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az normális ha az anyukám...

ThisIsNotHuman kérdése:

Az normális ha az anyukám naponta ennyi alkoholt fogyaszt?

Figyelt kérdés
Anyukám minden nap iszik legalább egy, vagy két fröccsöt, pálinkát (nem tudom pontosan mit , de ha jól tudom ezt) es majdnem minden nap részegnek látom. Ez alkoholizmus? Sokszor elbeszélgettem már vele, de azt mondja nem az, pedig ahért iszik mert nincs jól, csak hazudik nekem

2019. jún. 8. 20:18
 1/10 A kérdező kommentje:
Általában vagy korán reggel szokott, vagy este , vagy mindkettő, megígérte hogy kevesebbet fog inni, de nem változott semmi
2019. jún. 8. 20:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy? Mióta iszik anyukád? Kérd meg rá, hogx kérjen segítséget szakembertől
2019. jún. 8. 20:22
 3/10 A kérdező kommentje:
18, anyukám 46 , mondtam neki, de azt mondta ő ebben nem hisz
2019. jún. 8. 20:24
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom pontosan, már egy jó pár éve, a testvéremmel mindig beszéltünk erről, hisz ő is észrevette hogy nincs minden rendben, de anya úgy viselkedik mintha ez teljesen normális lenne
2019. jún. 8. 20:25
 5/10 anonim ***** válasza:

EZ bizony kőkemény alkoholizmus.

Ráadásul a nők sokall rosszabbak ezen a téren mert még titkolják is, nem úgy mint a férfiak.

A legtöbb férfi nem tagadja , még büszke is rá hogy ő aztán megissza.

A zugivók mint anyukád is sajnos letagadja még azt is ha látod hogy iszik.

Nekem a hugom volt ilyen, amikor az orvos megmondta neki hogy nem kellene többet inni, mert besárgult a mája miatt, ő is letagadta.

Azt mondta hogy mit képzel az az orvos, biztos a gyógyszerektől rossz a mája.

Már régóta nem iszik, sajnos .!!!!

A te anyukád se egy vagy két fröccsöt iszik ha úgy látod rajta hogy ittas, vagy részeg.

2019. jún. 8. 21:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha problémája van, ahogy gondolod, akkor azt meg kell oldani, ebben esetleg tudtok neki segíteni, ha hagyja. De semmilyen probléma nem lehet ok az ivásra, mert az nem megoldja, hanem még tetézi a bajt.A normális az lenne, ha egyáltalán nem inna alkoholt, egy kortyot sem.Kivétel nélkül minden alkoholista azt mondja, hogy ő nem az, és bármikor le tudja tenni a poharat.Csak az erős egyéniségek tudják abbahagyni az ivást, a gyengéknek mindig lesz valamilyen okuk az ivásra. Ha ő maga nem érzi tettének súlyát, ti sajnos hiába beszéltek neki. Ha nem együttműködő, egyet tehetsz, jól megjegyzed magadnak ebben az állapotban anyukádat, és megfogadod magadnak, hogy soha, de soha nem fogsz inni, és a te majdan megszületett gyerekednek nem kell végignéznie és végigszenvednie a szülő lerészegedését.
2019. jún. 8. 21:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon nehéz helyzet, sajnos tényleg alkoholista! Mondd meg neki, hogy nem hinni kell a szakemberben hanem elmenni hozza! Tegye meg ertetek!
2019. jún. 9. 17:07
 8/10 anonim válasza:
Mindenképpen segítséget kell kérjetek! Sajnos nálunk is volt hasonló a családban, csak apukám. Én nagyon sokáig áltattam magam, hogy ez nem az, de a lelkem mélyén rettegtem. Évekig tartott míg leépült és szinte nem is tűnt fel olyan nagyon, mivel minden nap láttam, csak ha régebbi fotókat nézegettem, akkor döbbentem meg. Soha nem kértem arra, hogy menjen el elvonóra és tabuként kezeltük ezt a dolgot. Néha amikor összevesztünk, lealkoholistáztam. Aztán kórházba került, rettenetes elvonási tünetei voltak, tömték mindenféle gyógyszerrel, hogy ne haljon bele az elvonásba. Borzalmas volt látni. Akkor beszéltem vele errōl elōször, kértem tartson ki és majd ha kijön megoldunk mindent. Két hét múlva meghalt, nem jött ki már onnan. Tudom nem az én hibám, nem én döntöttem így, hanem ō,de rettenetesen hiányzik és mindezek ellenére imádtam és fogom is, míg élek. Nem azt mondom, hogy áldozd fel magad, hogy megmentsd, de amíg nem csúszik le teljesen, beszélj vele errōl, szembesítsd, próbálj rá hatni... Sok erōt kívánok, remélem Nektek sikerül!
2019. jún. 10. 22:05
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát, részvétem, utolsó kommentelő, biztos szörnyű lehetett átélni, megpróbálok mindent megtenni hogy jobb legyen
2019. jún. 11. 21:21
 10/10 anonim válasza:
Köszönöm kedves Kérdezō! Még annyit hozzáfűznék... Én soha senkinek nem beszéltem az apám alkoholizmusáról, pedig nyilván sokan làtták. Ez a tagadás részemrōl tulajdonképpen hallgatólagosan a cinkostársává tett. Ezzel csak rontottam a helyzetén. Gyenge voltam, ez volt az egyszerűbb. Te már most sok - sok lépéssel elōbbre vagy!!!
2019. jún. 11. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!