Normális, hogy nagy melegben sem tudok takaró nélkül aludni?
Olyan furcsa érzés, kicsit védtelennek, kiszolgáltatottnak érzem magam takaró nélkül. De takaróban meg már most izzadok ilyen melegben és ez még csak a nyár kezdete. :D
Ez mennyire normális? Tippek, ötletek ez ellen?
Legjobb ilyenkor 1 pléd,rajt ágynemű huzattal .
Alvás előtt a test hőmérséklete csökkenni kezd.Alváskor a szervezetnek kevesebb energiára van szükség .A szervet ezt igyekszik mennél előbb elérni,és lehet izzadás is .A test hőmérséklet szabályozása nem más,mit az izzadás .
Ezért alszunk melegben rosszabbul,mert a test nem tud megfelelően lehülni .
Reggeli ébredés után közvetlen a forditottja játszódik le a szervezetben .Emelkedni fog a test hőfoka addig,amig el nem éri a normálisat .
Éjszaka alvás közben csak a legfontosabb szerveink dolgoznak normál módban,pl.a szív,tüdő.
Még az agy egy része is ki kapcsol,pihen .
Köszönöm szépen mindenkinek a segítő válaszokat. :)
A lepedőt mindenképpen ki fogom próbálni.
Én is szeretem, ha van rajtam takaró. Ha nagyon meleg van akkor csak a huzattal takarózom. Az is elég. De kell a tudat, hogy be vagyok takarva.
(néha azért takaró nélkül alszom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!