Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet durvább következménye?...

Lehet durvább következménye? Vagy ha ezt ne, akkor mit?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy körülbelül tizennégy éves koromban koffeinérzékenységgel diagnosztizáltak. Lassan tíz éve nem fogyasztok erősen koffeines italokat, mint kávé és energiaital, nagyon ritkán egy-egy kortyokat ittam belőlük, de többet nem mertem. Kivéve egy alkalommal, amikor egy jó 1-2 dl kávét megittam és rá félórára orrvérzés, rosszullét és szédülés lett a következménye.

Ez volt olyan 2 éve, azonban allergiás asztmás vagyok és a gyógyszereim hatására rendkívül fáradékony vagyok és álmos. A munkámat szeretem, viszont produktívnak kell lennem, hogy eredményeket érjek el (ahogy ez mindenhol máshol is így van).

Nagyon nehezen vagyok így produktív, hisz koffeint nem vihetek be papíron, viszont a gyógyszereim többsége nem lecserélhető és mellékhatásai erőteljes hatással vannak rám.

Kérdésem:

Fejembe ötlött, hogy esetleg megiszok egy egész doboz energiaitalt és megvárom a hatását, hiszen ki tudja, hogy azok a tünetek ténylegesen a koffein hatása miatt voltak e és a kólától (1 nap maximum 1 liter, de nem rendszeres fogyasztás csak mozi hasonlók alkalmával) nincsenek tünetem. Ha érzem, hogy problémák vannak, nyugtató és hasonlók rendelkezésemre állnak a helyzet kezelésére.

Ha szerintetek nem jó ötlet, tudtok kérlek javasolni valamit, ami segíthetne?

0-24 fáradt vagyok és kezd nagyon megviselni. :(

2019. máj. 24. 15:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem jó ötlet!

Magnéziumot nem szedsz?

2019. máj. 24. 15:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Miért egyből 1 doboz energiaitalt akarsz meginni?

Szerintem kezd egy hosszú kávéval, vagy tejeskávéval.

Fokozatosan kell haladni, és majd meglátod mennyit bír a szervezeted.

2019. máj. 24. 16:19
 3/6 anonim ***** válasza:
72%
Ne a koffeint told, hanem váltass a dokival gyógyszert!
2019. máj. 24. 16:27
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ mindhármótoknak! :)

#1 Nem szedek magnéziumot, lenne hatással bármelyik problémámra, kezdjem el szerinted? :)

#2 Igazad van! Kezdek valami kisebbel. :)

#3 Rendszeresen járok pulmonológiára és különböző vizsgálatokra. Sajnos több okból azt mondja az orvosom, hogy nincs lehetőségünk leváltani a jelenlegi gyógyszereket. :(

2019. máj. 24. 20:02
 5/6 anonim ***** válasza:

1es vagyok.

A fáradékonyság ellen jó lenne a magnézium.

2019. máj. 24. 22:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megpróbálom :)
2019. máj. 25. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!