Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek hogy apám belássa...

Mit tegyek hogy apám belássa az ő alkoholfogyasztása már függőség azaz alkoholista?

Figyelt kérdés
Mivel ritka az olyan nap amikor nem gurít le valamilyen alkoholt, és már reggel azzal kezdi a napot. Anyám már néha azon is rajtakapta hogy dugdossa a piát és titokban iszik, mivel ha rajtunk a családján múlna akkor nem kapna egy kortyot sem, és már sokat könyörögtünk neki hogy ennek nem lesz jó vége. Nem annyira issza le magát hogy ne tudná mit csinál, de olyankor kötekszik, és mindenkinél jobban tud mindent, és agresszívvé válik, noha még szerencsére nem annyira hogy bántalmazna valakit. De ez is éppen elég, mert nekünk józanoknak kell elviselnünk a szeszéjét és okoskodását, ami néha nehezen megy. Többször kifakadtunk már az anyámmal és tesóimmal hogy ez nem normális, de ő nem látja be, azt mondja mi csak kitaláljuk. Nem tudom mit tehetnék. Tudom hogy az az első lépés ha ő maga belátja hogy ez alkoholizmus, de ő nem ismeri be hogy ivott. Attól tartok ha valahogy nem tudom megakadályozni ezt a jövőben, még anyám öngyilkos lesz. Abba én is belehalnék és a tesóm is. Már többször hallottam ilyet a szájából sajnos de bízom benne hogy ezt csak azért mondta hogy valahonnan segítsen valaki. Nagyon félek attól is hogy késő lesz a segítségem. Anyám így is sok gyógyszert szed a különféle bajaira és idegileg is teljesen ki van készülve. Egyébként apám ha néha nem iszik akkor jó ember, becsülettel ledolgozta az egész életét és neki is kijárna az egészséges, nyugodt öregkor. Volt amikor sírva könyörögtem neki hogy hagyja abba mert az ő érdekében mondjuk, és hogy szükségünk van rá, de így kikészíti a szervezetét, de ez arra volt elég hogy pár napra abbahagyta aztán kezdte elölről. Kérem ha valaki tud segítséget vagy tanácsot adni hogy mi a megoldás ilyenkor írjon. A gyógyszeres megoldásról hallottam de az veszélyes és nem is szedné be.
2010. júl. 7. 00:18
 1/2 anonim ***** válasza:
sajnos szerintem semmit. ha o maga nem akar leszokni a piarol mas miatt nem fog.
2010. júl. 14. 00:08
 2/2 anonim ***** válasza:

sry, de lusta vagyok elolvasni a tömör litániádat, úgyhogy csak azt mondom el, amit alapvetően tudni kell :)

az alkoholfogyasztás legaljabb foka az, amikor vki azért iszik, h normálisan érezze magát.

nem kell naponta több deci piát vedelni, elég meginnia minden reggel 2 felest, attól is lehet vki alkoholista, ha ténylegesen nem tudja magát anélkül jól érezni.

ez az úgynevezett "alkoholkarrier" legutolsó lépése, innentől nincs lejjebb.

ha nem tud egy napot kibírni pia nélkül úgy, h jól érezze magát a bőrében, ak ő egészségügyi szempontból alkoholista, ez így van leírva.

szembesísd ezzel a ténnyel, bár az alkholfüggők csak a saját kárukból tanulnak, mint a kisgyerekek, ezért nem biztos, h foglalkozni fog a ténnyel.

nézz utánna neten, h miket okoz ez, nem árt tudnia, h mivel kell szembenéznie, ha folytatja ezt az életmódját, és talán változik a látásmódja.

2010. júl. 14. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!