Hogyan kerülhetném el a gyakori vizelési ingert?
Figyelt kérdés
Nem vagyok orvos, de gyanítom, hogy nem nemi betegség áll a dolog hátterében, ugyanis itthon teljesen átlagos időközönként megyek el "könnyíteni magamon" (nyilván attól is függ, hogy mit és mennyit iszok), de amikor elmegyek otthonról, rendre rám jön, akár fél óránként is. És jön is a vizelet rendesen, nem is kevés, tehát nem csak arról van szó, hogy csupán ingerel. Eléggé feszült vagyok, ha mennem kell valahová, olykor még a teljesen átlagos dolgokon is be tudok feszülni, nem még egy olyan helyzetben, ami nem mindennapos számomra. Talán az idegességtől lehet ez a sok pisilés? Mit tehetnék ellene? Azt gyanítom egyébként orvos nélkül is, hogy van valamilyen szintű szociális fóbiám. Csak hogy az állhat-e a dolog mögött, és mit tudnék csinálni vele. 20f2019. máj. 15. 13:08
1/3 anonim válasza:
"És jön is a vizelet rendesen, nem is kevés"...
Először azt kéne tisztázni, hogy mennyi folyadékot iszol naponta ill. mennyi az ürített vizelet mennyisége, tehát meg kéne mérni egyszer vagy kétszer, hogy normális életvitel mellett mennyi a napi vizelet összmennyisége. Ez alapján el lehet dönteni, hogy polidipsziáról van-e szó vagy nem. Ha normál mennyiségű folyadékbevitel történik, akkor a folyadék fogyasztást úgy kell időzíteni, hogy a kiválasztás csúcspontja ne az elmenetel idejére essen.
2/3 A kérdező kommentje:
Nem iszok túl sokat, kb. másfél litert egy nap. Tudom, hogy ez kevés, de azért nem 100 kg vagyok, szóval talán elég lenne kb. fél literrel többet innom ehhez a testalkathoz. Na mindegy, ebből a folyadékbevitelből nagyjából 2-2.2 dl viszek be reggel felkelés után. Nagyjából úgy szokott kinézni, hogy ébredés után egyből pisiléssel kezdem a napot, majd iszok egy pohárka tejet, és egy kávét (általában instantat), ezzel a széklet beindulását (és persze a vércukrom leesésének elkerülését) akarom elősegíteni. Szerencsére általában sikerül. Nem tudom, nagyjából eltelhet mondjuk szűk 1 óra, amikor elmegyek otthonról, közvetlenül előtte rendre "könnyítek magamon". És a buszon eltelik kb. fél óra, és mire leszállunk azt érzem, hogy majd bevizelek.
2019. máj. 16. 10:06
3/3 anonim válasza:
Szia, én is úgy voltam vele, hogy izgulós vagyok, meg biztos a stressz okozza. Két urulógusnál is jártam, akik kivizsgáltak, és nem találtak soha semmit (követ pl, vagy a vizeletben bármit), így ők is megerősítették, biztos a stressz miatt van. 10 évig éltem így az életem, míg már nem bírtam tovább és felkerestem egy 3. urulógust, aki egyből felírt egy gyógyszert, ami azonnal hatott. Vesicare a neve. Hólyagtúlműködésre jó. Nagyon szkeptikus voltam, amikor elkedztem szedni, még mindig bennem volt, hogy pzsichés problémákat nem lehet így kezelni, de azonnal hatott. A korábbiakhoz képest nagyon kevésszer kb napi 5-6 alkalommal érzek vizelési ingert és az is teljesen elviselhető, tartható,nem sürgető, és amikor elmegyek wc-re, mert már kell, akkor rengeteg vizelet távozik, tehát rendesen megtelt a hólyag. El sem hiszem, hogy 10+ év szenvedés után végre élhetek így. 5, illetve 10 mg-os kiszerelésben kapható, én az 5 mg-ost szedem. Kérlek keress fel egy urulógus magánrendelést, és érdeklődj a gyógyszerről. Később már háziorvos is felírhatja. Sokan szenvedünk ilyen problémáktól, azért jöttem fel direkt hogy leírjam akárhányszor csak tudom, mert én is itt próbáltam segítséget kérni, haszontalanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!