A nyakam alatt hátul eléggé kiáll az egyik csigolyám, és guggolás után (mivel a rúd nyomja) eléggé fáj, most is péntek óta. Mi lehet a baj?
Elég sokat ülök gép előtt, és a tipikus "görnyedés" megvan, plusz még amikor telefonozok, akkor is rossz pozícióban van a fejem/nyakam. Valószinűleg ezért van az hogy annyira kiáll az a csigolya. Nem értek hozzá és nem tudom megmondani hanyadik és nem is tudom hogy vannak jelölve. Alapjáraton egyáltalán nem fáj.
Másfél-két éve járok edzeni, de eddig csak 1x 2x guggoltam, emlékszek hogy akkor is fájt ez a bizonyos csigolya, ezért azóta csak lábtolóztam. Viszont most át szeretnék térni, és térek is testépítő edzésről erőemelésre, ezért el kezdtem guggolni (fekvenyomás és felhúzás minden probléma nélkül megy, és eddig is csináltam ezeket, emellé jön ugye a guggolás), amivel egyébként nincs különösebb baj, csak ezzel hogy következő nap, illetve napokig fáj a csont. Tudomásom szerint jó helyre rakom a rudat, felső pozícióban guggolok, azaz a csuklyákra rakom rá a rudat. Ezzel csak annyi a probléma, hogy annyira kiáll az a csigolya, hogy ahogy benyomódik a csuklyás izom, hozzáér, és szinte csak azon fekszik a rúd. A gyakorlat többi része is rendben van tudtommal. Egyenes hát, nem lő ki a hátsóm amikor felfelé indulok, mélység bőven lentebb van mint 90, de ugyanakkor nincs is túlságosan lent. Közben semmi fájdalmat nem érzek, és simán tudom végezni a gyakorlatot.
Főleg akkor fáj, amikor majdnemhogy teljesen lefelé nézek az egész fejemmel, és akkor lehet érezni ahogy mintha a nyakam ennél a csigolyánál szétakarna jönni. Ilyenkor jobban bele is nyilall a fájdalom. Nem elviselhetetlenül fáj, de nagyon idegesít hogy ez így van és lehet hogy el kell menni valahova vagy nemtudom...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerintem túlgondolod.
Leguggoltál majd azt akarták csinálj vállból nyomást is jól kiröhögtek akkor gondolom
Azóta tegnap guggoltam legutóbb, és most már low-bar pozícióval. Most nem fentről, hanem hátulról nyomja a csontot a rúd, és kevésbé. Kevésbé fáj, de nagyon szeretném megnézetni valakivel, aki érti is a dolgát (házi orvos ugye kilőve, lásd eddigi válaszaim itt). Keresgéltem neten, és elméletileg az ortopédia nem is lenne megoldás, viszont, aki megmondaná hogy hova érdemes menni, az a háziorvos :/
Szóval most nem tudok hova kéne mennem, hogy megmondják mi ez. Egyszerűen nem tudom elhinni hogy ez oké lenne. Hogy lenne az rendben, hogy ha például egy bicikliláncban az összes láncszem tökéletesen helyén van egy kivételével, ami mondjuk be van rozsdálva és mindig kiáll, azáltal kattog tekerés közben? Hogy lenne az rendben, hogy a gerincem "hajlítása" közben az az egy csigolya kitüremkedik, és mintha elvállna a többitől?
Már miért lennék troll? Azt mondtam hogy a nyakam alatt hátul az egyik csigolya. Azt nem tudom beazonosítani hogy az a nyaki részhez tartozik-e, ezért írtam hogy a nyakam alatt.
A képen láthaó a kettő között a különbség. Ponostan ezekről beszéltem, és így helyeztem el a rudat ahogy mutatja. Ha összehasonlítod a két pozíciót, akkor ami a kettő között lenne hely, na ott ami van csigolya, az áll ki. Nem tudom leírtam-e, de ezért van az hogy high-bar nál a csontot felülről, low-bar nál pedig hátulról nyomja a rúd. Mindenesetre így low-bar ral sokkal jobb, high-bar nál még most is fájna péntek óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!