Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Orrsövényferdülés miatt...

Orrsövényferdülés miatt napokig tartó állandó orrdugulás egy oldalon okozhat agykárosodást az agyba jutó fele annyi oxigén miatt?

Figyelt kérdés

Az mindegy is, hogy nátha vagy allergia miatt, de mondjuk napokig az egyik orrlyukam teljesen be volt dugulva, és persze, van beszédlégzés is, meg beszéd nélkül is lehet a szájon át lélegezni, de ha csak alvás közben nézzük, meg hogy én sosem tátom a számat csak azért, hogy több levegőt kapjak, alvás közben sem, mert nem szeretem, hogy úgy meg baromi hamar kiszárad a szám és a torkom, minden nyálkahártyám, és most jutott csak eszembe, hogy ilyen alapon viszont fele annyi oxigén jut csak be a szervezetembe, mint máskor vagy másnak, és nem tudom elképzelni, hogy ez ne lenne hatással az agyamra...

Vki azt mondta, hogy nem fele annyi oxigén jut csak be, mert többet vagy máshogy lélegzem egy oldalon is csak, de ez nem igaz, mert érzem, hogy nem lélegzem máshogy, mint máskor, nem gyorsabban, hanem egyszerűen nehezebben...

Milyen hatása lehet az agyam működésére az oxigénhiánynak és miért nem alapértelmezett és közszájon forgó téma ez...?

2019. máj. 12. 10:13
 1/6 anonim ***** válasza:
én 20 éve élek orrcseppeken, most a legkevésbé erőset használtom Wick. Orrpolip elvileg kicsi, orrsövényt nem műttetném meg mert elbssák. Agykárosodást nem fogsz kapni de fáradt leszel folyton mint én.
2019. máj. 12. 10:24
 2/6 A kérdező kommentje:

Nálam sem a műtét a kérdés, bár néha felmerül, mindig minden doki győzköd, hogy az már csak rutin, de még vagy tíz-tizenöt éve ott helyben azonnal akart egy orvos megműteni, pedig vmi másért mentem, még szerencse, hogy időt kértem és felhívtam anyukámat, aki nem engedte, mert neki is volt, műtötték és visszaferdült, szóval nem is ez a kérdés, hanem az agy oxigénellátása...

De tán igazad van, hogy max. fáradtság, reméljük...

2019. máj. 12. 11:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Külföldön lenne érdemes próbálkoznunk.
2019. máj. 13. 08:57
 4/6 A kérdező kommentje:

Én külföldön élek ;) , de még M.o.n akartak először helyben megműteni, amikor vmiért dokihoz mentem, de aztán itt is minden egyes fül-orr-gégész, aki csak rám néz vagy inkább az orromra belülről szintén folyton rá akar beszélni - tán tényleg kevesebb esély van az elcseszésre, mint M.o.n, ám anyukám érvét semmi nem írja felül, hogy neki visszaferdült magától az orra, és ilyen alapon pár évente újra lehet műteni - akármilyen rutin műtét a világ legprofibb orvosai körében is, ha ferde akar lenni az orrom, hát legyen, pláne, ha úgyis visszaferdül tán nekem is műtét után, akkor inkább nem fekszem fölöslegesen kés alá, szemből nem is olyan szembetűnő az orrom ferdesége, de még felülnézetből sem mindenki látja ferdének... (...míg mások meg szörnyülködve csodálkoznak, hogy eddig hogy nem tűnt fel nekik, hogy milyen nagyon is ferde az orrom... :) )

Akkor már inkább elmennék bunyózni egy másik irányba ferdítő, azaz egyenesítő orrost várva... ;) - akkor tán úgy is maradna... :D

2019. máj. 13. 14:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Én megadom de nem vagyok jó verekedésben fájna a csuklom sajnos :D De fateromnak is műtötték 5 évig jó volt utána visszaferdült mert mégis csak porc tudod.
2019. máj. 13. 20:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Nahát! Köszi, hogy még egy személyes tapasztalattal gazdagítottad az érvkészletemet! Azt hittem, csak anyukámé ferdült vissza, de akkor ezek szerint nem.
2019. máj. 19. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!