A felnőttkori mandulaműtét mennyire durva?
Figyelt kérdés
Meddig tart a lábadozás, mennyire fájdalmas?
Altatni fognak, 25 éves nő vagyok, csak a torokmandulámat szedik ki. Minden normális, hasznos választ megköszönnék. :)
2019. ápr. 22. 18:00
11/12 anonim válasza:
Szia!Én frissen benne vagyok a dologban, ma van 13. napom. A műtét altatással ment:vittek a műtőbe, branül kézfejbe, vernyomas meres vegig, majd gondoljak vmi szépre. Kb 5öt szippantottam az oxigén maszkból és már aludtam is. Kb 1 percnek tűnt az egész, mar ebresztettek, hogy vége, minden okés volt (35 percig tartott a valóságban). A sebem még nem fájt, tudtam beszélni, gond nélkül inni. Kb 6 óra telt el mire elkezdett fájni. Kb mintvegy mandulagyulladas 50%a. Ami zavaró volt, hogy minden megduzzadt odabenn, nyelvem, uvulám. A szám is kicsit sérült volt a szájterpesztől. De! A cataflam 0ra redukálta a fájdalmat. Szerencsere nem hánytam, kicsit émelyegtem csak. Másnap már otthon is voltam. Egészen 4ig napig könnyen viselhető volt a fájdalom, cataflamok kb 8 órát bírtak. 5.naptól egyre erősebb lett a fájdalom, 6 majd par nappal kesőbb, mar 4 órankent kellett a cataflam. A fülem is fájt. Olyan tüszős mandulagyuszi 110%át kepzeld el. Sajnos meg most is fáj, de olyan 9 naptól tenyleg jobb lett. Kicsit nehezen gyógyulok, de nekem gyulladtan vették ki őket. Nagyon jó döntés volt, mert tudom, ha vége ennek az egésznek, mar nem kell többet mandulagyulladassal foglalkozni. 37 éves vagyok, magán kórházban csináltattam meg koblációs eljárással. Végig tudtam enni mindent (kivéve a nagyon fűszeres dolgokat), így a fogyási tervem kudarcba fulladt ;D, de majd később jöhet a fogyókúra, most a seb koptatása a cél. Nekem mar több, mint fél éve nem múló gyulladas miatt kellett kivenni, ami rádasul elvitte a 8 hetes babámat.
12/12 anonim válasza:
18 éves vagyok, tegnap vették ki altatásban. A műtét után borzalmas volt. Oldalra kellett feküdni és kifolyatni a véres váladékot, viszont ekkor még nincs az ember teljesen tiszta állapotban. A nyelőcsövem elzsibbadt az érzéstelenítéstől (altatás mellett injekcióztak is) és arra keltem fel hogy fuldoklom a vérben, ami nem így volt, de a nyelőcső zsibbadás miatt ezt éreztem. Folyamatosan kapartam a torkomat, amikor még az altatás hatása alatt voltam, amit tilos, mert még jobban vérzik. Ez a rész nagyon rossz volt. Amikor kitisztultam, tudtam magam kontrollálni,felülhettem, ihattam sokkal jobb lett. Viszont most éjjel megint nagyon rossz, nagyon fáj, kértem 3 fájdalomcsillapítót és bírom. Pozitívum hogy az altatás után nem hánytam és az első perctől kezdve tudtam beszélni. A szédülés elég erős volt viszont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!