Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Feldagadtak, viszketnek az...

Feldagadtak, viszketnek az ujjaim. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Nem olyan nagyon durván dagadtak, de azért kicsit látszik. Ki is vörösödnek, piros viszkető foltok vannak rajtuk, és néha nagyon picike pattanásszerű kidudorodások is előjönnek. Csak a jobb kezemen, a balnak nincs semmi baja. Kb. 2-3 hete tart, jön-megy, néha napokra eltűnik, aztán visszajön, mindig ugyanazon a kezemen. Reggel mindig enyhébb.

Mi lehet ez? Allergia? Ekcéma? Semmit nem változtattam mostanában az életvitelemen, ugyanott lakom, ugyanott dolgozom, ugyanazt eszem, mint eddig. Soha életemben nem volt még ilyen korábban. Mitől jött ki így hirtelen?

2019. ápr. 12. 23:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Én ekcémára gondolok. Sok minden lehet az oka, akár mosószer is vagy ilyesmi. Javaslom a teafaolajat, vagy Castellanit.
2019. ápr. 12. 23:55
 2/5 A kérdező kommentje:

Teafaolajat hogyan használjam? Az van itthon épp.

Mosószert, tisztálkodószert is ugyanolyat használok, mint eddig.

2019. ápr. 12. 23:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Ekcéma, valószínűleg. Bármi kihozhatja, még a stressz is, vagy az időjárás változása. Teafaolajat feelhígítva kis vízzel használd és töröld át. De csak akkor, ha nem vagy rá érzékeny és nem olyan fajta olaj, ami nem tiszta.
2019. ápr. 13. 14:32
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A zöld címkés Aromax elvileg 100%-os, igaz?
2019. ápr. 13. 14:45
 5/5 anonim ***** válasza:

Én teafaolajat nem higítom, közvetlen a kezelendő bőrfelületre csepegtetek pár cseppet. (Ettől függetlenül higítva is használhat). Nagyon sok bőrproblémára jó. Az aromax jó márka.

#1 voltam

2019. ápr. 13. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!