Neuropátiás fájdalom! Van aki ebből meggyógyult gyógyszerek nélkül? Illetve a Duloxetin hízlal?
Adott egy kínzó fájdalom lassan 4 éve. rengeteg orvosnál jártam mire meglett a megfejtés,hogy ez bizony egy krónikus fájdalom-ami neuropátiás fájdalom. Egy baleset következtében sérültem meg,és sajnos akkora volt a sérülés/ütés,hogy károsodott az ideg. Elsőnek nemtudták mi a bajom,így rengeteg kezelésen estem át....gyógytorna,fizikoterápia,rengeteg fájdalomcsillapítót szedtem évekig. egyedül egy icipicit az algopyrin ami hat. szóval még sorolhatnám mennyi kezelésen vagyok túl,de a kérdésem az hogy van akinek volt ilyen jellegű neuropátiás fájdalma/égő,szúró érzés/még ha nem is balesetből kifolyólag,és meggyógyult gyógyszer nélkül!! Értem itt gyógyszer alatt az antipszichotikum és antidepresszánsokat. Egyszerűen semmi sem vesz rá arra,hogy bevegyem ezeket,és most egy pár orvos azt hajtogatja,hogy nem fogok meggyógyulni ha nem veszem be és így fogom leélni az életem. de nem akarom így leélni az életem,de közbe nem szeretnék bevenni semmi ilyen gyógyszert,mint tegretol,duloxetin,teperin stb. Főleg mivel hízlalnak is. Vagy valaki megtudja mondani,hogy hízlalnak-e? aki szedett ilyet? Jártam pszichiáterhez is,és akkor szedtem más psy gyógyszert,de igazából kicsit megviseltek ezek lelkileg és nem érzem h jobban lennék ezektől. inkább csak lefele visz ez az egész tortura ami ezzel az egész fájdalmas dologgal,és a még próbáljuk ki ezt meg azt.
Egyébként volt olyan orvos aki erre Rivottrilt írt fel. szóval persze segíteni szeretnének,de lassan mindenre azt mondjuk,hogy próbáljuk ki ezt meg azt,és a végén semmi sem hat,pedig én nagyon megszeretnék gyógyulni!!! DE nem szeretnék bevenni ilyen psy.szereket. Nagyon szépen kérek mindenkit,hogy most a szétoltós durva kommenteket hagyjátok,így is elég érzékeny vagyok.
Ez hosszú lesz. Köszönöm utolsó kommentelő,h leírtad,h nem Te vgy az első. Az első kommentelő egyébként nagyon úgy írt olyan stílusban,mint egy nagyon nagyon jó barátom,aki folyton vigyázz Rám,ezért illetve még azért is örültem a segítségének mert leírt olyat amit eddig más nem,és segített is. meg pozítiv is volt. És már kezdtem megörülnih na akkor majd kiprobálom azt amiket írt lehet...erre jött a Te vgy az Ön kommentje és akkor meg így kb összeomlott minden mint egy hegyomlás :( :D.aztan en is összetettem,h nem hoszem,h az elsö ember írt. mert a 2.kommentet negatívabbnak éreztem stb...meg ö írta is,h nincs psy vonatkozása stb... szóval az Ön kommentje után elkeseredtem,meg mindent magamra vettem.... ezért köszönöm,h elmagyarázta,h nem bántó szándékkal írta stb. legfőképp az elsö és második sorok vltk számomra bántó móduak. rosszindulatuak es felhánytorgatóak. pedig nem annak szánta,ezek szerint.ez a szerinte dmégis micsoda és társai. de mindegy elengedem. tényleg ahány ember és ahány orvos annyi vélemény.
Egyébként, az első kommentelönek hinnék ezen a téren. :) ha nem haragszik. Azaz Ö azt írta,h a Gordiusnak nincsen pszichiátrai vonatkozása. És egyébként nagyon úgy nézz ki igaza is van. Mivel ha lenne pszichiátriai vonatkozása,akkor a pszichiáterem már nagyon szívesen írná fel 90%al...de nemtudja. mert sajna nem "psy szer"! Ugyh ebbe a részbe nincs igaza. és igen szoktak neuropatias fajdalomra adni. sőt pont h ezt szoktak. meg a beteg tajekoztatoba is ez van. és neuropatias dolgokra szoktak adni epilepsziara hasznalatos szereket,de attól még nem mindegyik psy szer. vgyis ez nem. egyebkent ennek gabapentin a hatóanyaga és még emlő daganatosoknak is szoktak adni,illetve ugye cukorbetegseg altal okozott neuropatias problémákra is...egyebkent meg azt,h nem akarom h hasson az agyamra vgy ilyesmi azt úgy kell érteni,h mindig féltem,h megvaltoztat egy egy gyógyszer. Én szeretem magam. És nem akarok megváltozni. Ergo,h nem akarom elveszteni ezt a csoda személyiségem. De ezek a gyógyszerek nem olyanok...
Tudom,h nem vgyk egyedül,de többen szenvednek inkabb trigeminus neuralgiaba biztos vgyk benne mint ilyen borda jellegű panaszokba. konkretan evekig azt se tudtak mivan. ugyh ha mar hallott vna erröl valaki akkor az arra utalt vna h ezzel is sokan szenvednek.de sajna nem...2017 ben jött a nagy áttörés amikor egy csoda doki elkezdte azt is sejteni,h áhááá talán akkor lehet az ütéstől /is/ van ez. és tényleg igaza lett...az meg hogy elkezd elöl fájni és a végén már fáj az egész mellkasom és végig a hatam és a közlekedés is nehezemre esik,hát uristen.... szörnyű. :( na mindegy. gyógytorna ellenére. azt tudom h a tegretol tényleg hízlal,beszéltük a psy.vel és hálás vgyk neki,h tudja ez nekem mennyire fontos,h nem akarok elhízni,ezért inkabb már nem erölteti. és igen a Dulo.-tól pedig kevésbé lenne étvágyam...azt is javasolta az orvosom,h amugy ne higyjek el mindent ami a neten van. :D vgy amit írnak. ebbe is talan igaza van. válogassak. szóval felírna Ö azt amit akarok,de az elsö kommentelönek igaza van. nincs pszichiatrai vonatkozása.ugyh majd meglatjuk,hogyan tovabb. Van mellettem 2 orvosazok közül 1,akire az életem is rábíznám,ugyh azt hiszem vele mindenképp konzultalok az esetemröl.és benne megbízom amugy is. :) meg Ö is segíteni szeretne. :) persze a 2. orvos is szeretne segíteni is. csak az elsöbe jobban bízom :D.
Jah hát köszönöm a hólyagos részt is. Jó tudni. Megnyugtató.
Igen tudom,h káros az algopyrin én sem örülök,h kg számra szedem. főleg ugy h amugy félek a betegségektöl és vmiért tökre az van az agyamba,h az algopyrintöl az ember siman lehet leukémiás. ezt nemtudom honnet szedtem,de szerintem onnet,h asszem az algopyrin legyengeiti az immunrendszert meg csökkenti azt hiszem a fehérvérsejtek számát,nagyobb az esély a fertözésre stb... és akkor ezek után ne parázzak azon,hogy van valami csomó ami növekszik a mellem mellett pont a bordamnal....hál isten a gyomrom még egybe van és imadkozom is,hogy így maradjon.
Xiloxot 1.5 évig szedtem mert az egyik doki-reumatolgus mondta h szedjem... 1x egy patikaba hanyatt estek,h mi?? azóta szedem? van még májam? és hálisten megnézettem,és a májamnak nem lett baja. remélem ez így marad még jó sokáig. h egészsges szerveim maradnak.
akiröl írtam az elejen a kedves baratomról,neki megígertem,hogy eszem,így talan nagyobb esélyem lesz nem gyomorfekélyt kapni,+elkezdtem gyomorvédözni is... :)
ui. talan még azert is esett szarul a kommentje,mert nagy traumat okozott egy orvos a lelki/mentalis vilagomba a folyamatos üvöltözésével és még valszeg tudat alatt nem vgyk ezen túl,és ha már úgy szólnak hozzam-hogy úgy érzem "nekem esnek",vhogy még ez jön be bizti,így érzékelem mások hangnemét is. ami nem jó. de majd túl leszek ezen. Hálásan köszönöm az elmagyarázást.És Én is bocsánat. :) sajnos a neten keresztül nem jönnek át a hangsúlyok. Lehet,egy tök nyugodt kérdés vlt. csak nekem tünt nem annak. :)
Jah még annyi,hogy írta ugye h nem vgyk egyedül stb. én meg pl írtam a trigeminus neuralgiat stb...ök abból a szempontból pechesebbek,h nekik tenyleg csak a gyógyszer probalgatasa maradt....de nálam pl lett volna vgy volt lehetöség lidocainos blokád kiprobalására. nos amit a bordaimhoz kaptam,azok fokoztak a fajdalmam. aztan kaptam a gerincem közé,azok hatásosak voltak. sokkal hatasosabbnak éreztem. de több injekciót nem adnak. mondván túl sokszor szúrtak már meg így is. szóval a gerinces szúrkálástól jobb lett.... meg vlt olyan h a nyakammal sem tudtam fordulni mert benyílalt elöl a bordamnal a szegycsontnál.... aztan a súlyfürdötöl ez elmúlt. azaz most már tudok balra fordulni nyakkal akkor nem nyílal be.ez elmúlt. de teljes testtel sajna nemtudok,ha az egekbe van a fajdalmam. ugyh érdekes a helyzetem az biztos.
és igen minden hat mindenre.a szívgyógyszertől is elalszom :D. jah igen mondjuk akinek szar a szive az alapból se szedhet teperint.de ezt sem érdekelte az ordibalos orvost. najó.felejtsük is el Őt :)!
szép napot. Elnézést a sok írás hibáért. Remélem helyre jövök és nem halok bele. Jó lenne már rendes életet élni... addig is autogén tréningezem, meg talan egy kis terápia sem árt meg, és a baratok szeretete,meg egy jó adag algopyrin :/ na és majd egy kis neuromultivitEP. meg majd az orvosaimmal megbeszélve akikben megbízom,megbeszéljük talán majd a továbbiakat :)!
és igen baromira felörli az embert ez az egesz. föleg,h sajnos nagyon nem tudok dolgozni,és anyagi a téren 0 támogatás....és dolgozni akarok.de bmennyire akarok nem tudok. de ez már nem lényeg. köszönöm tényleg....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!