Miért nem nézik meg 18 éves kor előtt a vércsoportot?
12. Sétálj be ma egy szülészetre, egy babának sem fogod megtalálni a vércsoportját. Még RH összeférhetetlenség esetén is csak RH faktort néznek, teljes vércsoportot nem.
De lehet, hogy kicsit túloztam az 1000 évvel, nem kell szó szerint érteni :)
11.! Hát nem is az utca emberének szól az a kártya, hanem a mentősöknek. Ha valakinek balesetnél mondjuk artériás vérzése van, ahol pár percen belül elvérezhet, akkor max. annyit tehet, hogy elszorítja valamivel (hirtelen) az artéria felett. De inkább ne térjünk el a fő kérdéstől.
20 éves válaszoló: na ugye, hogy ugye? Köszi a megerősítést.
Jaj, kedves 14-es, gondolod a mentős majd vért fog neki adni? Ott helyben, mert ugye hord magánál minden vércsoportból egy kicsit? Nem, el fogja szorítani a vérző sebet és beviszi a kórházba. Ahol mi fog történni? Kap 2 egység O negatív vért miközben megnézik a vércsoportját.
Ne okoskodjunk már laikusként, ha fingunk sincs az egészről, még alap szinten sem...
Nagyon is igaza van a kérdezőnek ,Miért is nincs ez felvezetve a TAJ kártyára .Netán a személyi igazolványba .
November végén műtét előtti teljes laborom volt .
A műtéthez vércsoport megállapitását is kérték .
Ehhez külön beutalót kértek a laborba .
Az egészségi állapotom úgy hozta,hogy 3hét elteltével életmentő műtétet kellett rajtam végre hajtani .
Vittem a friss labor eredményeket.de nem fogadták el .
A vércsoportomat is újból meg kellett állapitani .
Érti ezt valaki,erre miért volt szükség ? Hogy a kórház több pénzt tudjon a Tb től bevasalni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!