Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hormonkezeles hatasara valtozh...

Betterdays kérdése:

Hormonkezeles hatasara valtozhat e meg egy 28 eves?

Figyelt kérdés
28 eves vagyok nokent eltem mindig.Ferfias testalkattal.Szeles hat vastag vadli.Ezt jol kezeltem oltozkodessel.Mostanra teljesen megvaltozott az arcom ferfiasan krateres,a gyonyoru hajam is a multe.Tovabba sem szeretnek transznemu lenni ferfi testben en keptelen vagyok elni hiaba mondjak hogy fogadjam el magamat nem vagyok ferfi!
2019. márc. 15. 10:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Orvos látott? Nehogy az derüljön ki, hogy épp az a baj, hogy nem normális arányban termeli a szervezeted a nemi hormonokat... (Nem írtad le expliciten, de úgy értettem, hogy férfias alkatú, de biológiailag nő vagy, női nemi szervekkel. Persze ha nem, az más.)

A nemi hormonok nem csak a test kifejlődését befolyásolják, hanem utána folyamatosan is a működését, tehát valamennyire mindenképp változtat később is, ha más lesz a hormonarány.

2019. márc. 15. 10:11
 2/10 A kérdező kommentje:
Kaptam idopontot endokrinologushoz de ha azt mondja hogy fogadjam el magam raboritom az asztalt az biztos.Semmi bajom a transz emberekkel de en nem vagyok az.Remelem tenyleg tudnak valamit segiteni mert mar az ongyilkossag hataran vagyok.
2019. márc. 15. 10:14
 3/10 anonim ***** válasza:
Jó lenne pszichológushoz is bejelentkezni.
2019. márc. 15. 10:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Mar voltam pszichiaternel.O is megerositette hogy a testem es a lelkem nem egyezik.No vagyok egy egyre ferfiasodo testben.Ferfiakhoz vonzodok...mindig is igy volt
2019. márc. 15. 10:42
 5/10 anonim ***** válasza:

Már voltàl pszichiáternél,de vérvételed volt? Hasi/nőgyógyászati uh,vizsgálat volt? A ciklusod normális? Lehet akár pcos is,de akár egy agyalapi mirigyet érintő elvàltozàs is okozhat hormonzavart.

Mindenkèppen kell az endokrinológus és a vérkép,hormonpanel.

De egy 3. és 21. napi vérvételt a nőgyógyàsz is kiír.

Petefészekcisztàd nincs?

2019. márc. 15. 13:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Olvastam màr több kérdésedet az utóbbi időben. Orvosnál voltál azóta?
2019. márc. 15. 13:42
 7/10 A kérdező kommentje:

Fiatalabb korokban volt petefeszekcisztam.Voltam nogyogyasznal,gyulladasom volt amit antibiotikummal kezeltek illetve ultrahang is volt.

Sokszor megkaptam hogy fogadd mar el magad meg hogy kover vagyok stb..Ket eve lefogytam imadtam azt az idoszakot mintha kicsereltek volna nagyon jol ereztem magamat a boromben.Mellem nem sok maradt azt megakartam csinaltatni,de vegul nem mertem.

Szep babaarcu lany voltam gyonyoru hajjal imadtammindig is sminkelni meg a parfumoket.Eleg jol megoldottam a nem tul jo testalkatommal kapcsolatban is az oltozkodest.Egyszoval mindig nocis voltam.

Negy honapja nem lepek ki az utcara,a csaladom figyel 28 eves letemre mert ongyilkossagi gondolataim vannak folyamatosan.

Endokrinologushoz masfel het mulva megyek de felek barmi hormopotlas igy mar keso a kialakult helyzetnek.

Igen tobb kerdest feltettem mar mert ossze vagyok torve.

Ez nem en vagyok,bamulnak az emberek lepten nyomon nem tudnak hova tenni.

2019. márc. 15. 15:12
 8/10 A kérdező kommentje:
A ciklusom normalis,de mindig nagyon fajdalmas volt.
2019. márc. 15. 15:14
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem vagyok orvos, csak a középiskolai biológiatudásomra építkezem :-)

Szerintem egyáltalán nem lesz felesleges a hormonkezelés :-) A hajad simán visszaáll szerintem, a bőröd, ha változott, az is. Az arc alakja részben csontozat, de részben zsír is, az tud változni (a férfiaknak alacsonyabb a testzsírszázaléka). A vádli gondolom a nagyobbacska izomtól vastag, ha belegondolsz, a testépítők direkt plusz férfihormonokat szednek, hogy nagyobb arányban legyen jelen a szervezetükben és nagyobbra nőjenek az izmaik. Ami a széles hátadat illeti, az is részben izom. Nyilván a csontozatod nem fog változni már, de ez nem azt jelenti, hogy semmi nem változik. Reméljük az endokrinológián egy simán kezelhető problémát tárnak fel, és rendbe jössz :-) Szóval a legjobb úton haladsz a megoldás felé :-)

2019. márc. 15. 19:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon koszonom a biztato szavakat sokat jelent ez most nekem!🙂
2019. márc. 16. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!