Most jöttem rá, hogy ma szeretnék vért adni. Mennyi idő alatt kerül normális mennyiségű víz a vérkeringésembe?
Ma délelőtt nem ittam semmit, utoljára tegnap.
Mennyi idő alatt szív fel megfelelő mennyiségű vizet a vesém?
1,97 m magas vagyok, 80 kg.
14:05 kor kezdtem el inni, egyelőre kb 1 liter vizet ittam, de igyekszem folyamatosan inni mostantól.
16:45 fele már adhatok vért?
Már többször adtam vért, egyszer beszáradt a tű, amikor nem ittam eleget előtte.
Simán! De inkább előtte fél órával igyál, mert a mostanit addigra kipisiled!
Aztán utána sem árt inni!
találtam közben egy szakirodalmi cikket, amely szerint 2 ór a teljes felszívás, de már 5 perc után elkezdődik
Nem tudom még akutális-e a kérdés, de:
1) a "versenyivás" az nem okés, létezik vízmérgezés.
2) olyan 2 litert szoktak javasolni hogy igyon az ember véradás napján a véradás előtt; de ezt mondják az 55 kilósnak meg a 130 kilósnak is...
"tanultam anatómiát alapszinten :) "
Pedig amikor a kérdésben azt kérdezted, hogy "Mennyi idő alatt szív fel megfelelő mennyiségű vizet a vesém?" akkor szent meggyőződésem volt, hogy nem hogy az anatómia, de a biológia is nagyon távol áll tőled. A vese éppenhogy kiválasztja... felszívódni a gyomorból és a belekből szívódik fel a víz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!