D-vitamin kapszula adagolása?
Sajnos a Bioextrának a betegtájékoztatója rettenetesen elavult és egyébként a nemzetközi ajánlások is azok, ezt már sok éve pedzegetik a szakcikkek. Pl.: [link]
Egészséges esetben ősztől tavaszig ajánlanak napi 2-4000 NE-t, ha meg valakinek van valamilyen krónikus problémája, ettől feljebb is lehet menni, egyes tanulmányok napi 10.000 NE-ről szólnak, mint ideális mennyiség normál egészségi állapot mellett.
A D-vitamin túladagolása kb. csak elméletben lehetséges, hiszen ki lenne képes napi 50.000 NE-t szedni heteken keresztül? ( [link] )
Napi 10-12 ezer NE is tökéletes lehet! Daganatosoknak ajánlott a 15.000!
Nyugi, nem lehet túladagolni ezzel a mennyiséggel! Jobb a folyadékos, mint a kapszula, mert nem terheli a májat és jobb a felszívódása.
2/5 írja: "Én napi szinten szedem már 2 hónapja amióta életmódot váltottam és semmi gondom nincsen. Bár most nem tudom pontosan lehet az enyém csak 1500as. Viszont gondolj bele aki egész nap a tűző napon van (pl nekem is ilyen a munkám) annak sincsen semmi baja. Szóval mehet bátran napi szinten, ez csak vitamin." Szó nincs róla. "Az utóbbi évek intenzív kutatásai igazolták, hogy a korábban „csak vitaminnak” gondolt biológiailag aktív anyag, lényegében hormonként viselkedik szervezetünkben."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!