Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Rosaceás az orrom. Ki tud...

Rosaceás az orrom. Ki tud segiteni hasonló probláma ismeretével?

Figyelt kérdés
Évek óta "borvirágos" az orrom, és most még értágulat is lett rajta.Nagyon ronda, de már érzékeny is. Többen a lézert emlegetik. Orvoshoz jövő hétre van időpontom. Tapasztalatokat várok. Fájdalom,ár stb.
2010. júl. 1. 08:36
1 2
 1/12 anonim válasza:
Sajnos nekem is rosaceás az arcom. Nem kifejezetten az orrom, hanem az egész arcom. Engem is érdekelne, hogy tényleg helyre lehet-e hozni még a bőr eredeti állapotát a lézeres kezeléssel. Sok helyen kínálják ezt a szolgáltatást, az ára magas, de ha tudnám, hogy használ, én is bevállalnám, mert már nagyon sok pénzt költöttem az ilyen-olyan kencékre, amik nem használtak.
2010. júl. 3. 23:07
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.Azt is meg kellene tudni, hogy TB-re megy-e?Elvégre 42 évig fizettem eleget.De ha tuti a magán kezelés, én is szivesen bevállalnám. Sajnos még nem jött olyan válasz, ami tájékoztatna a lehetőségekről.
2010. júl. 4. 09:01
 3/12 anonim ***** válasza:

Dr Kádár László bőrgyógyász: Rosacea kezelés árak

Bőrgyógyászati vizit díja: 5 000 Ft

Kezelés SR kezelőfejjel (felületes erek) alkalmanként 30 000 Ft

Kezelés WRA kezelőfejjel (mélyebb erek) alkalmanként 30 000 Ft

Kezelés SR és WRA kezelőfejjel alkalmanként 50 000 Ft

A rozáceás pácienseknél egy kúra 5 kezelésből áll, amit havonta kell felvenni. A kúra befejezése után 3-6 hónap múlva szükségesek az un. fenntartó kezelések, melyek gyakoriságát (évi 1-3 kezelés) a rozácea súlyossága határozza meg.

Ha valakinek csak az orra, vagy orcája szenved a rozáceától, úgy lehetőség van kisebb területet is besugarazni. Minél kisebb területet kezelünk, annál magasabb a viszonylagos ár. Például az orr kezelése 15 000-20 000 Ft/alkalom.

Az elkezdett kúra közben nem emelünk árat, semmilyen kiegészítő, kapcsolódó árat nem számítunk fel.

Ha Ön rendszeresen jár fénykezelésre, akkor a közbeeső bőrgyógyászati vizsgálatok, receptfelírások, konzultációk ingyenesek.

2010. júl. 4. 12:10
 4/12 anonim válasza:
Rosaceás bőrre próbáltam az IPL fénykezelést. Sokat halványított a vörösségen. Szerintem jó.
2011. febr. 22. 21:08
 5/12 anonim ***** válasza:
Bár utálok rossz hír hozója lenni,de én is voltam 5 alkalommal a kezelésen,és még egy jóindulatnyi változás sem történt.De szerencsére mások vagyunk,így van remény!
2011. jún. 21. 14:53
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Azóta volt egy kisebb esztétikai műtétem, jobb lett, de nem az igazi.
2011. jún. 23. 06:43
 7/12 anonim ***** válasza:
Elárulnád,milyen esztétikai műtét volt?Köszönöm!
2011. jún. 23. 13:02
 8/12 A kérdező kommentje:
ércsomó az orromon.
2011. jún. 23. 18:44
 9/12 anonim válasza:

LA ROCHE-POSAY FIZIOLÓGIÁS ARCTISZTÍTÓ GÉL NORM/KOMB/ÉRZ BŐRRE, ezzel mosakodom, jó sminklemosónak és normál tisztálkodásra is, kicsit drága, de nekem a sokadik próbálgatás után ez végre bejött, inkább kifizetem...Nagyobb gyógyszertárakban kapható. Mellette a bőrgyógyászom írt fel gyulladáscsökkentő krémet arra az esetre ha épp be lenne lobbanva a rosaceám, + mellé egy úgynevezett nappali fenntartó krémet kaptam (vizes bázisú ártalmatlan hidratáló) amit mindig mosakodás után használok. A gyulladáscsökkentő és a fenntartó nincs 1000Ft sem. Menj el bőrdokihoz, ha eddig nem mentél volna, és kérd ezeket... A gyulladáscsökkentő krémekből van egy pár fajta, nekem a kátrányos kenőcs használ, próbáltam még két fajtát, azokat "éjszakai rázó keveréknek" mondta a dokim, fehér a színük, nem olyan büdösek és nem is koszolnak annyira mint a kátrányos kenőcs, de nekem pl. nem értek sokat... Természetesen először egy antibiotikumos kezeléssel rendeztük a bőröm, utána kenőcsöltem, sajnos nekem 5 év után találta végre ki egy doki, hogy ez a probléma, addigra már szükség volt gyógyszerre is.. Nem tudom neked milyen fázisban van...

A lézert szerintem el lehet felejteni, nagyon drága, és csak a gyulladás után tünetként ott maradt hajszálereket tünteti el, viszont ha a gyulladás visszatér, márpedig minden rosaceás tudja hogy ha évek múlva is, de visszatér, akkor lehet elölről kezdeni az egészet. Persze, átmenetileg jó, pénz kérdése...

2011. aug. 19. 11:20
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Férfi vagyok - 60 éves - hiú. Egyre rondább a bőröm, már a nyakamon is . Nem is csak a rózsa, hanem olyan kelés jellegű pattanások, gyulladtak. Természetesen voltam bőrgyógyásznál, még privát is. Kaptam egy csomó krémet, de egy sem lett jó. Ezt a kátrányos megoldást kipróbálom. Az antibiotikumot inkább nem szeretném. Tiszta alkoholista arcom lett erre a koromra, pedig nem jellemző. Köszönöm a válaszodat, és sajnálom, ha csalódtál a nememben./már a sminklemosásra gondolok/.
2011. aug. 20. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!