Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pánikbetegség vagy szívbetegsé...

Pánikbetegség vagy szívbetegség? Avagy amikor nem mersz elmenni a háziorvoshoz, mert pár éve hipochondernek hitt.

Figyelt kérdés
Egész nap zsibbad a bal karom, ujjaim. Vállamból indul. A gyomrom rossz, epés refluxot diagnosztizáltak kb. 3 éve. Pánikbetegséggel küzdöttem, amit sikerült legyőznöm, de lehet kezd visszajönni? Fáradtság érzet egész nap, eltudnek aludni, de amikor ott a lehetőség akkor félek..
2019. jan. 25. 21:45
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha hipochondernek hisz a háziorvosod, az se direkt szemétkedés az ő irányába, hanem pszichés megbetegedés, amit éppúgy kezelni kell, mintha szervi lenne, mondjuk pszichológussal. Úgyhogy menj szépen vissza a háziorvoshoz a tüneteiddel, amit neki kötelessége különböző szakorvosokkal (pl neurológus, kardiológus, gasztroenterológus) kivizsgáltatnia, és ha a neurológia negatív, a másikat meg kezelik, és a tünetek mégis fennmaradnak, akkor pszichológushoz menni.
2019. jan. 25. 21:54
 2/2 anonim ***** válasza:
47%
A zsibbadás oka valószínűleg nyaki csigolya lesz. Kell kérned beutalót a háziorvosodtól reumatológiára.Mivel pánikbetegséggel küzdöttél, ezért nem alaptalan, hogy hipochondernek gondol. Tudom miről beszélek, mert nekem is ez a bajom. Sajnos a pánikra való hajlam együtt jár a hipochondriával. Nem fog vissza jönni a pánik, ha nem hagyod.
2019. jan. 25. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!